Prijava

Vaša prijava

Zmajlović na čelu Županijske skupštine


Održana je konstituirajuća sjednica Županijske skupštine Zagrebačke županije. Prije samog izbora predsjednika i potpredsjednika Skupštine te svečane prisege članova, izabrani predsjednik Mandatnog povjerenstva, Zdravko Lojna podnio je izvješće o provedenim izborima te izabranim članovima Županijske skupštine.

U naredne četiri godine funkciju predsjednika skupštine obnašati će Mihael Zmajlović (SDP) koji je istaknuo kako je to ujedno i čast, ali i obaveza. “Vjerujem da će sjednice Skupštine biti uvijek u demokratskom tonu te da će odluke koje se donose biti za dobrobit svih žitelja Zagrebačke županije.” Povjerenje novom predsjedniku ukazalo je 26 skupštinara. Za njegove zamjenike izabrani su Vladimir Bregović (HDZ) i Ljubica Ambrušec (Most).

20.06.2017. – Zagreb – Održana konstituirajuća sjednica županijske skupštine Zagrebačke županije – foto:Petra Rozic/cityportal.hr

Da je ovakav ishod bio za očekivati, smatra i župan Stjepan Kožić koji je istaknuo kako je lista, na kojoj je on bio nositelj, na ovim izborima osvojila najviše glasova. “Smatram kako će Skupština dobro funkcionirati, ali isto tako očekujem i da će predloženi programi i projekti, od izvršnog dijela vlasti biti dobri i kvalitetni pa će shodno tome u Skupštini i dobiti podršku“.

Na savjesno i odgovorno vršenje dužnosti prisegnuo je 51 član, a većinu u skupštini čine koalicija HSS, SDP, HNS i Laburisti, zajedno sa članovima MOST-a i dvojicom nezavisnih vijećnika.

20.06.2017. – Zagreb – Održana konstituirajuća sjednica županijske skupštine Zagrebačke županije – foto:Petra Rozic/cityportal.hr

U drugom, radnom dijelu skupštine izabrani su i članovi Odbora za statut, pravilnik i propise, zatim Odbora za financije i proračun te Povjerenstvo za dodjelu javnih priznanja Zagrebačke županije.

Članovi Županijske skupštine Zagrebačke županije:

Koalicija HSS, SDP, Liberalni demokrati – HNS, Laburisti:

Ivana Fučkan, Mihael Zmajlović, Dubravko Ponoš, Nenad Strizrep, Stjepan Kozlina, Mirela katalenac, Damir Hrdas, Diana Širanović, Vlado Horina, Ozren Robić, Anđela Cirkveni, Zdravko Lojna, Ivan Zadravec, Danijel Saić, Ivan Remenar, Zoran Ostović, Boris Klemenić, Jasminka Matauušić, Štefica Kamenarić – Filipović i Zvjezdana Sečen.

Koalicija HDZ, HSU, HSLS:

Vladimir Bregović, Stjepan Zagorac, Viktor Romančuk, Stipo Velić, Renata Glojnarić, Željko Fadljević, Mario Cvitan, Željko Pongrac, Miljenko Pavlaković, Nikolina Perko, Krunoslav Markovinović, Franjo Marković, Damir Tomljenović, Rudolf Vujeviž i Damir Mikuljan.

Bandić Milan 365 – HSS Braće Radić

Zvonko Kunić, Josip Držaić, Anita Sušac, Tajana Amšel Zelenika, Pave Vukelić, Ivica Gavran, Zdenko Jurak i Dalibor Bastalec

Most nezavisnih lista – MOST

Ljubica Ambrušec, Gordana Brcković, Ivan Bekavac i Mirta Kovačević

Živi Zid

Petra Prugovečki i Slaven Barišec

Nezavisni

Denis Tovernić i Jasmin Kraljević