Prijava

Vaša prijava

Za vikend osvježenje potražite na Vukomeričkim goricama


Boravak u prirodi dobar je način za provesti svoje slobodno vrijeme, a upravo su šume najbolje za bijeg od toplinskog vala koji nas je pogodio. Pješačka staza Šumarica jedno je od idealnih mjesta.

„Staza počinje u Krušaku kod lugarnice, a završava na Lakovici u Kozjači. U toplim ljetnim danima nešto je što bih svakako preporučila. Duga je devet kilometara, a većim djelom prolazi kroz šumu“, rekla nam je Milada Mesarić, direktorica Turističke zajednice Grada Velike Gorice.

Duž ove staze nalaze se informativni panoi koji govore o povijesti Vukomeričkih gorica, drvenom graditeljstvu, te biljnom i životinjskom svijetu.

Zaljubljenici u vožnju na dva kotača vikend bi mogli iskoristiti za vožnju po Vukomeričkim goricama.

„To je područje u kojem se može uživati u prekrasnom krajoliku, a i klima je puno ugodnija u odnosu na usijani asfalt grada. Ovaj kraj prepoznatljiv je i prema interesantnim drvenim kapelama“, dodala je Mesarić.

Za one željne fizički manje zahtjevnijeg uživanja u prirodi tu je izletište Ključić Brdo. Uz dobru gastronomsku ponudu, posjetitelji mogu uživati i u ZOO-parku, a tu je i veliko dječje igralište za najmlađe.