Prijava

Vaša prijava

Mladi Turopoljac odvažio se krenuti u avanturu života


Šesnaestogodišnjak iz Novog Čiča 1. srpnja biciklom će krenuti put Istre. Pomno je isplanirao svoju rutu na kojoj će proći kroz deset hrvatskih gradova. Put je podijelio na deset dionica, od kojih je svaka duga oko 70 kilometra. Kako kaže, volio bi na putu imati društvo pa je pozvao sve zainteresirane da mu se pridruže.

„Vožnja u društvu uvijek je zabavnija. Pozivam sve ljubitelje biciklizma da mi se pridruže u ovoj prekrasnoj avanturi“, poručio je Dinko Škrtić.

Dinku ovo nije prvi duži put biciklom. Kada je prošle godine kupio novi bicikl, odlučio je posjetiti baku i djeda koji žive u Karlovcu. Na svom novom ljubimcu na dva kotača prešao je 100-tinjak kilometara. Ohrabren uspjehom tog pothvata, odlučio podignuti ljestvicu više i uputiti se na put dug 700 kilometara.

28.06.2017. Velika Gorica – Pripreme za put u Istru. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

„Svi mi govore kako neću uspjeti, da je to nemoguće. Sumnjaju kako ću negdje putem odustati i morati pozvati nekoga da dođe po mene. Unatoč tome, znam da ću uspjeti. Ako sam si to zacrtao, to ću i ostvariti“, rekao nam je mladi biciklist.

No, pojavio se još jedan, skoro nepremostiv, problem. Dinkov novi bicikl nije bio napravljen za vožnju na duže relacije. Na svu sreću, njegova ideja svidjela se ljudima iz jedne svjetski poznate tvrtke koja proizvodi bicikle. Odlučili su mu posuditi bicikl vrijedan desetak tisuća kuna.

„Nakon što sam im poslao motivacijsko pismo i plan rute, pozvali su me na razgovor. Ponudili su mi cestovni bicikl napravljen za duže relacije, a krase ga mala težina i velika nosivost. Rekli su mi kao mi ne mogu donirati bicikl, ali mi ga mogu posuditi. Uz njega sam dobio i ponešto opreme koja će mi dobro doći na putu“, objasnio je Dinko.

28.06.2017. Velika Gorica – Pripreme za put u Istru. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Mladi Čičanin u svijet biciklizma ušao je na nagovor prijatelja, a uspješno je nastupio i u par biciklističkih utrka. Na sljemenskom „Ceneru“ ostvario je odlično treće mjesto u ukupnom poretku. Kako nam je rekao, obožava se voziti po Vukomeričkim goricama.

„Veliki broj treninga odradim upravo tamo. Staze su odlične i nema puno prometa, tako da mogu uživati u miru i svježem zraku“, otkrio nam je sugovornik.

Mladi avanturist pomno je isplanirao rutu i odmorišta. Obitelj, rodbina i prijatelji pomogli su mu osigurati sigurna prenoćišta duž gotovo cijelog puta, osim u Umagu i Delnicama. Naš sugrađanin zamolio je za pomoć u rješavanju ovog problema.