Prijava

Vaša prijava

Privlačnost Proštenja u Šćitarjevu za sve generacije


Proštenje Predragocjena krv Isusova (uvijek u prvoj nedjelji u mjesecu srpnju) ima vrlo dugu tradiciju u župi Šćitarjevo, tako da stariji i mladi ne propuštaju prigodu da svojom nazočnošću budu dio jedinstvene manifestacije. To uvijek iznova potvrđuju brojni posjetitelji, popunjavajući mjesta u velikom šatoru i lokalnim kafićima te šetajući na potezu od crkve do škole. Uostalom, to je skup žitelja iz trinaest sela župe Šćitarjevo. Ovogodišnje Proštenje (nedjelja, 02. srpnja) bilo je vrlo posjećeno, iako se prostor u šatoru i oko njega počeo vidno popunjavati tek iza 18 sati.

Vanjska obilježja manifestacije tipična su za sajam, mnoštvo igračaka je veliki magnet za malu djecu i roditelji svako malo daju kune za kupovinu nove igračke. Na ulici ste mogli kupiti bižuteriju, medenjake, sokove, balone svih mogućih oblika i fabrikata, jedino su posjetitelji morali dobro pripaziti da ih ne ‘očešu’ automobili koji su pravili svoju promenadu između djece i roditelja.

Za hitro posluživanje gostiju u šatoru skrbili su se mladi članovi DVD-a Šćitarjevo, stariji članovi su bili iza šanka, točili pivo, posluživali pića iz hladnjaka te pazili da sve teče kao podmazano. Za sjajan muzički ugođaj i odlično raspoloženje gostiju zaslužni su bili članovi sjajnog sastava ‘Dinacordi-Luna band‘. Plesni podij je bio uvijek pun, svaki muzički blok okončavan je drmešom. Ugodna večer (iako je kiša nakratko prijetila) i dobro društvo bili su dodatnim razlogom da se fešta protegne duboko u noć.

Galerija fotografija