Prijava

Vaša prijava

U Buševcu djevojčice i dječaci zajedno zaigrali nogomet


Festival malog nogometa, prvi takav turnir u Hrvatskoj, okupio je za vikend u Buševcu 40-ak djevojčica i dječaka od 7 do 15 godina starosti. U osam ekipa s po četvero djece, dvije djevojčice i dva dječaka, bila je to prilika da se pokaže kako su djevojčice podjednako dobre u nogometu kao dječaci, iako su često zapostavljene.

Turnir je organizirao Nogometni klub Polet, uz podršku Ženskog nogometnog kluba Dinamo, a cilj je bio okupiti djevojčice iz Velike Gorice i okolice te im dati priliku da zaigraju s članicama Ženskog nogometnog kluba Dinamo.

“Prema informaciji trenerice iz Dinama, to je prvi takav turnir, u kojem igraju dvije djevojčice i dva dječaka, u Hrvatskoj. Nije bilo jednostavno okupiti na jednom mjestu djevojčice iz Gorice, Gradića, Lomnice, Lekenika, Petrovine, Kobilića, Mraclina, Turopolja i Buševca, ali na tome smo sustavno radili nekoliko mjeseci”, ispričao je Robert Novak, trener u Nogometnom klubu Polet i najavio kako se nadaju da će se turnir nastaviti igrati i idućih godina.

01.07.2017. Buševec – Festival malog nogometa. Foto: Tomislav Šušić

Treneri iz Buševca željeli su djevojčicama dati priliku da lakše dođu do izražaja te da na ovaj način brzo dođu do NK Dinama, kao kluba koji ima jednu od najboljih ženskih nogometnih ekipa. Također, mlade Goričanke tijekom priprema za turnir odlazile su u Maksimir na pokazne treninge.

“Ženski nogomet je zapostavljen, a pogotovo u našem velikogoričkom bazenu. Ideja je bila da cure dođu lakše do izražaja, da mogu trenirati s drugim curama na jednom mjestu, sa sebi ravnima, a ne da igraju s po 20 dječaka. Cilj je i da dobiju opremu i dresove”, ispričao je trener Novak.

Najboljom igračicom turnira proglašena Petra Basta iz NK Lekenik, najbolji igrač je Štefan Kološa iz NK Polet, najbolji strijelac Ivano Kranjčević, također iz NK Polet, a najbolja strjelkinja je Ana Filipović iz NK Dinama. Na turniru su medaljama nagrađena prva četiri mjesta, a najbolja ekipaje ona koju su činile Nika, Iva, Ema i Zlatan.

“To je pokazatelj da djevojčice nisu toliko inferiorne u igri jer ipak je pobijedila ekipa koja je imala tri djevojčice”, komentirao je Novak i dodao kako on i trenerica Marija Magdalena Damjanović pozivaju djevojčice 21. kolovoza na formiranje ženske ekipe Nogometnog kluba Polet.

Galerija fotografija


Vlog #1 - Snimamo spot

Državna Smotra „LiDraNo 2024.“, Vinkovci, 24. - 26. 4. 2024.