Prijava

Vaša prijava

Gorica II pobjedom otvorila novu sezonu


HNK Gorica II je nakon pet dana priprema za svoju drugu sezonu u Jedinstvenoj županijskoj nogometnoj ligi (JŽNL) odigrala jučer prvu pripremnu utakmicu s posve izmijenjenim sastavom u odnosu na prošlo prvenstvo. Kako je prošlosezonska standardna postava kompletno prebačena u drugoligašku momčad, treneru Perici Vidaku postavljen je zadatak da od ostatka spomenute momčadi, izlaznih i ulaznih juniora te kadeta posloži momčad, koja bi trebala biti konkurentna u JŽNL-i u prvenstvu 2017./2018.

Suparnik Goričanima bila je momčad FK Rudar Prijedor, drugoplasirana u prošlom prvenstvu u Prvoj Ligi Republike Srpske (prvak je bio Borac iz Banja Luke koji se plasirao u Premijer ligu BiH-a). Na odličnom terenu prikazana je vrlo dobra igra s dvije glavne karakteristike: tjelesno jača momčad Rudara dominirala je većim dijelom susreta, ali bez efikasnog završetka te hrabar odgovor domaćeg sastava, koji je fizičku inferiornost ”pokrivao” s više trke i borbenosti.

Posljednja linija domaćina – Matić, Božić, Grgić, Drljača – pravovremeno je u prvom poluvremenu presijecala suparničke napade, a na suprotnoj strani kapetan Ladislav Roginić u špici te Bakula i Šroler na bokovima teško su prolazili kroz zid kojeg su činili kapetan gostiju Nemanja Marić, Novica Petrović, Srboljub Jandrić i Nemanja Pekija. Svejedno, šansi je bilo i na jednoj i na drugoj strani, nisu realizirane zbog pomanjkanja koncentracije i dobrih obrana vratara (na vratima Gorice po 30 minuta branili su osim Kelihara još Išek i Debijađi).

Momčad gostiju prokockala je u posljednjih 15 minuta tri vezana zicera, a onda ih je stigla kazna po onom nepisanom: ”ako ne postigneš pogodak iz najpovoljnije prilike, slijedi gol u vlastitoj mreži”. Pogodak odluke uslijedio je nakon protunapada i velike gužve u gostujućem kaznenom prostoru u 83. minuti. Jedan od najmlađih na terenu Marko Preradović, momak manekenskog stasa, najbrže je reagirao u gomili igrača i plasirao loptu u nezaštićeni dio mreže za pobjedu.

22.07.2017. Velika Gorica – Pripremna utakmica HNK Gorica II – FK Rudar Prijedor. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Pripremna utakmica

HNK Gorica II – FK Rudar Prijedor 1:0 (0:0)

Velika Gorica. Gradski stadion, pomoćni teren. Gledatelja 100. Subota, 22.07.2017., 18:30 sati. Sudac: Nikola Šimunović. Pomoćnici: Dario Aščić i Davor Merkaš (svi Velika Gorica). Strijelac: 1:0 – Preradović (83).

GORICA II: Kelihar, Matić, Božić, Grgić, Drljača, Šoštarec, Mandura, Krpečanec, Šroler, Bakula, Roginić (cap.) (još su igrali: Išek, Debijađi, Huzjak, K. Krizmanić, I. Krizmanić, Che, Smolković, Turkalj, Tadić, Perić, Pudić, Preradović). Trener: Perica Vidak. Pomoćni trener: Saša Sabljak.

RUDAR PRIJEDOR: Ne. Petrović, Marić (cap.), No. Petrović, Pekija, Pecelj, Jandrić, Lolić, Vojinović, Davidović, Šakić, Jakupović (još su igrali: Milinković, Dekić, Jaćimović, Gavranović, Polovina, Kovačević, Marmat, Radaković). Trener: Zlatko Jelisavac. Pomoćni trener: Saša Keranović.