Prijava

Vaša prijava

Vozilo za ukrcaj prtljage oštetilo avion Croatia Airlinesa


U Međunarodnoj zračnoj luci Franjo Tuđman sinoć se dogodio incident u kojem je oštećen zrakoplov.

Prema informacijama kojima raspolaže Avioradar, u incidentu su sudjelovali Airbus A320-214 reg.9A-CTK nacionalne aviokompanije Croatia Airlines i zemaljsko vozilo zračne luke namijenjeno ukrcaju prtljage.

Zrakoplov, koji se pripremao za let prema Dubrovniku, zbog oštećenja su morali  isključiti iz redovnog zračnog prometa. Putnike je za Dubrovnik prevezao drugi zrakoplov s kašnjenjem od sat i 15 minuta. Odmah je predviđeno i kašnjenje od sat i 25 minuta i jutarnjeg odlaznog leta iz Dubrovnika za Zagreb.

Kako doznaje Avioradar, u tijeku je istraga o incidentu koja je započela odmah sinoć, a iz Croatia Airlines su im telefonski potvrdili kako je zrakoplov van prometa.

“Vezano za navedeni događaj, dana 26.07.2017. na letu OU664 Zagreb – Dubrovnik, došlo je do kontakta trake za utovar prtljage u zrakoplov i zrakoplova Croatia Airlines prilikom čega je zrakoplov oštećen. Putnici su prebačeni na drugi zrakoplov te su nastavili let do Dubrovnika. U tijeku je izvid događaja”, rekli su za Avioradar.


Otkriven identitet ostavljene bebe