Prijava

Vaša prijava

Doznajemo: Mičevčani danas potpisuju ugovor s Gradom Zagrebom za isplatu eko rente


Nakon što je Grad Zagreb 19. travnja donio Zaključak o novčanoj naknadi za umanjenu kakvoću življenja na području utjecaja građevine namijenjene zbrinjavanju otpada Prudinec – Jakuševec, ugovore će u svom Mjesnom odboru danas potpisati 229 stanovnika Mičevca. U prvom dijelu naknade bit će im isplaćen iznos od 4.000 kuna, dok u drugom dijelu on iznosi 2.000 kuna.

“Zadaća Gradske uprave je ići ususret ljudima, pomoći im u ostvarivanju njihovih zahtjeva i pokušati ih realizirati, komentirao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i zahvalio sugrađanima na strpljenju te Skupštini koja je izmjene i prihvatila.

Osim Mičevčana, pravo na naknadu ima 130 mještana Jakuševca te 98 stanovnika Hrelića.

Evo tko sve može dobiti novac

Temeljem izmjene Zaključka iz 2014., u travnju je donesen Zaključak kojim se žiteljima Hrelića, Jakuševca i Mičevca, i to po pravednijim kriterijima, omogućilo ostvarivanje pripadajućih prava. Prema novom Zaključku, definicija obitelji se promijenila – uz dosadašnje: bračni i izvanbračni drug, djeca, usvojenici i roditelji vlasnika nekretnine pravo se proširilo i na bake i djedove, unuke, praunuke, braću i sestre te snahe i zetove vlasnika nekretnine, a uveo se i kriterij boravišta. Također, kao granica za ostvarivanje prava na novčanu naknadu u novome Zaključku za priznanje statusa starosjedioca je 1. siječnja 1975. godine.