Prijava

Vaša prijava

Taksisti usporavaju promet na Plesu u znak protesta protiv Ubera


Gorički taksisti, zajedno sa svojim zagrebačkim kolegama, od jutra prosvjeduju ispred Međunarodne zračne luke Franjo Tuđman i usporavaju promet. Traže hitno ukidanje aplikacije Uber, a kako bi

“Ovdje nas je oko 200 i tražimo ukidanje Uber aplikacije. Vlada je rekla da nisu legalni i da će to riješiti za dva tjedna, a još se ništa nije riješilo. Poslali su to na sud i sad se to odugovlači. S kolegama iz Splita i Dubrovnika smo htjeli upozoriti da se što prije treba ukinuti ta aplikacija“, rekao nam je jedan od goričkih taksista koji je trenutno na prosvjedu.

28.07.2017., Zagreb – Ispred zračne luke Franjo Tuđman taksisti Radio taxi Zagreb i nezavisni taksisti protestirali su protiv neprovedbe novog zakona koji bi trebao natjerati aplikaciju Uber na legalizaciju.
Photo: Tomislav Miletić/PIXSELL

Taksisti napominju kako vozači Ubera ne plaćaju porez i koncesije, kao ni naknade za stajanje i dozvole, ne polažu stručne ispite te ne ispunjavaju propise za obavljanje taksi djelatnosti.

“To je nelojalna konkurencija. Mi nemamo ništa protiv konkurencije, ali da je ona legalna. Ne želim se danas ili sutra bojati za sebe i svoju obitelj. Nama je svima znatno pao promet od kad je došla ta aplikacija. Osjećamo se prevarenima i izigranima jer ju Vlada i premijer još nisu zabranili. Mi već dvije godine upozoravamo da je Uber nelegalan”, rekao nam je taksist.

Osim na Plesu, prosvjeduju i taksisti u Dubrovniku i Splitu.