Prijava

Vaša prijava

Bogatim programom Pokupsko će obilježiti Dan općine


Pokupsko će bogatim dvodnevnim programom obilježiti Dan općine. U nedjelju 13. kolovoza održat će se kajak-kanu Kup „Pokupsko 2017.“ i Općinski plov od Auguštanovca do Pokupskog, a u poslijepodnevnim satima Mala škola ribolova.

U utorak u prijepodnevnim satima ribiči će odmjeriti snage na Ribičkom kupu. U poslijepodne na teren će istrčati nogometaši. Između tih događanja u Župnoj crkvi BDM održat će se misa i položiti vijenci poginulima za Hrvatsku. Općinsko vijeće održat će svečanu sjednicu, a za uzvanike će biti organiziran i domjenak.

Povodom obilježavanja predstojećeg Dana Općine Pokupsko razgovarali smo s načelnikom Božidarem Škrinjarićem.

„Jako sam zadovoljan odrađenim poslom u prošloj godini, ali i u prethodnim godinama. Ponosan sam na to što smo zahvaljujući kvaliteti naših projekata uspjeli dobiti sredstva iz EU fondova, kao i iz naših ministarstava i Zagrebačke županije. U proteklom razdoblju fokusirali smo se na izgradnju vodovodne infrastrukture. Većina vodoopskrbne mreže je napravljena, otprilike 95 posto, a ostaje nam još gradnja lokalnih mreža po mjestima. Asfaltirali smo sve ceste u naseljima koja imaju stanovnike i trenutačno gradimo nove ceste koje bi trebale spojiti naša naselja i omogućiti bolju prometnu komunikaciju“, rekao nam je načelnik.

Pokupski kraj polako se okreće poljoprivredi kroz uvođenje novih ratarskih kultura, ali i uzgojem industrijskih biljaka za proizvodnju eteričnih ulja. U planovima je i izgradnja destilerije koja bi omogućila preradu biljka i proizvodnju ulja te otvaranje novih radnih mjesta. U tijeku su pregovori s američkima investitorom koji je zainteresiran za pokretanje ovog posla upravo u Pokupskom.


FOTO Evo što se sve gradi u Velikoj Gorici i okolici

Stručni posjet Otvorenom danu Fizičkog i Matematičkog odsjeka PMF-a