Prijava

Vaša prijava

Prvi domaći poraz nakon gotovo dvije godine


Ne pamte više navijači Gorice poraz na domaćem terenu u službenim utakmicama, a posljednji puta Gorica je kod kuće izgubila prvenstvenu utakmicu još pod palicom Biškupa u ožujku 2016. Današnju utakmicu možemo svesti u nekoliko ključnih uzroka domaćeg poraza. Prvi je zasigurno nedostatak koncentracije u realizaciji kaznenog udarca koji je na iznenađenje gledatelja izveo vratar Gorice. Rijetko se viđaju ovakve situacije na utakmicama, a trener Gorice će morati ubuduće razmisliti o ovakvim potezima i “fajterima” u momčadi koji moraju preuzeti odgovornost za ovakve situacije. Ovako je Kahlina nakon promašaja sigurno nosio dozu psihološkog pritiska koji mu je u 73. minuti bio dovoljan okidač za pogodak koji se u takvim utakmicama i sa takvih pozicija ne bi smio primiti.

U drugom možemo govoriti o agresivnosti u igri koja je izostala u onoj mjeri koja je momčadi bila potrebna u ovakvoj utakmici, a sve je to posljedica da Gorica u cijeloj utakmici nije stvorila ozbiljnije prilike koje bismo mogli zapamtiti kao ključne propuštene za eventualne promjene rezultata.

Treći i najvažniji po tijek utakmice je Burilo i njegovo “dodvoravanje” Dinamu. Marinu je kartonirao dvaput na pritisak s klupe iako je takvih situacija na suprotnim stranama bilo napretek – bez opomena, a pogotovo je diskutabilna ona druga, isključujuća. Nakon toga Gorica je imala jedinu priliku koju bismo doista mogli prozvati “mrtvom šansom” no netko u obrani Dinama loptu prema golu zaustavlja rukom, a Burilo šuti. I kad nije prošlo pred Dinamovim vratima pobrinuo se Cekici koji je sa više od 20 metara ne prejakim udarcem pogodio ispod Kahline za 0:1.

Gorica će imati podosta problema u prvenstvu sve do povratka Španje, jer petorica ključnih napadača, odnosno veznih igrača Gorice su izašla iz “dječjeg vrtića” odnosno radi se o igračima koji još nisu ili su tek izašli iz juniora. Do tada Klafurić i suradnici moraju pronaći formulu kako kapitalizirati na terenu zamisli struke. Danas je Gorica krenula sa šestoricom mlađih igrača i sigurno će to u budućnosti biti velik kapital Gorice, ali treba pronaći nekog da barem puca jedanaesterce, da to ne mora vratar u tijeku igre.

2. HNL 1. KOLO

GORICA – DINAMO II 0:2 (0:0)

Gradski stadion Velika Gorica, Gledatelja: 500, Sudac: Burilo (Osijek)

STRIJELCI: 0:1 Cekici (73), 0:2 Božić (90+2)

GORICA: Kahlina, Čagalj, Matošević, Jančetić, Ljubisavljević, Žutić, Zenko, Humeljak (od 78. Pejić), Sedlaček (od 64. Milanović), Povoljnjak (od 56. Muhar), Marina
TRENER: Dean Klafurić

DINAMO II: Horkaš, Uremović, Čabraja, Plantak, Stolnik, Perić (od 46. Hudećek), Špikić, Muhar, Ćuže (od 55. Božić), Cekici, Jurilj (od 83. Anić)
TRENER: Igor Jovičević