Prijava

Vaša prijava

U Srednjoj strukovnoj školi počeo jesenski upisni rok za učenike prvih razreda


Jučer je počeo jesenski upisni rok za upis učenika u prve razrede srednjih škola. U Srednjoj strukovnoj školi Velika Gorica ostalo je slobodnih mjesta za upis na smjerovima automehatroničar, autolimar, automehaničar, elektroničar-mehaničar, instalater kućnih instalacija, konobar, frizer i pediker. Za učenike koji su završili osnovnu školu po posebnom programu ostalo je slobodnih mjesta za upis na smjerovima pomoćni instalater grijanja i klimatizacije te pomoćni kuhar i slastičar.

„Jedan od ozbiljnijih razloga za upis naših programa su gradske stipendije za učenike koji se školuju za deficitarna zanimanja. Osim toga, naši učenici su tijekom obrazovanja u radnom procesu. Već u prvom, drugom i trećem razredu kroz naukovanje uspijevaju nešto zaraditi, a nakon tri godine već mogu potražiti posao na tržištu rada i živjeti od svog rada”, rekao nam je Nikica Repač, profesor na Srednjoj strukovnoj školi.

Svi zainteresirani učenici mogu se prijaviti do petka, a konačni upisni rezultati objavit će se 31. kolovoza.

U prvom upisnom krugu programe srednje strukovne škole upisalo je 130-tak učenika, a najveći interes među učenicima vladao je za zanimanja automehatroničar i kuhar.