Prijava

Vaša prijava

Velika pobjeda Udarnika nad Zagrebom


U subotu na SRC Kurilovec Udarnik je započeo svoj trećeligaški ples pred oko 300 zadovoljnih navijača i startao vrlo uspješno. Negdašnji pravk Hrvatske, a još prije za vrijeme Jugo lige purgerski ponos Zagreba, potopljen je od Udarnika u Kurilovcu potpuno zasluženo i pao nisko da niže valjda i ne može. Time nikako ne želimo podcijeniti Udarnik, dapače. U 15. minuti samo sudac Marić zna zašto je poništio pogodak Brajka glavom a minuta kasnije Zagreb je poveo golom Filipa Matijaševića iz slobodnjaka. Udarnik primljeni gol nije obeshrabrio i nakon nekoliko propuštenih prilika stiglo je izjednačenje nakon ubačaja Džaje i odbijanca kojeg je Nikola Brajko u 44. minuti volejom pretvorio u fantastičan pogodak. Minutu kasnije nakon uragana domaćih Kelava je uzdrmao stativu a odbijena lopta opasno je šetala ispred vrata gostiju ali ušla nije.

Detalj s utakmice Udarnik-Zagreb. Foto: Mato Paviša/cityportal.hr

Nakon odmora rasplamsala se borba za tri boda, Posljednjih 20-tak minuta Udarnik je hrabro pritiskao a Zagreb pokušavao iz kontri. I kada se već činio remi, u prvoj minuti sudačke nadoknade, Tomislav Horvat iz slobodnjaka pogodio je neobranjivo mrežu za veliko slavlje novog trećeligaša Udarnika. Kažu da dobri ili loši dani dolaze obično u serijama. Kod Udarnika se to potvrđuje. Osim što su Kurilovčani pobijedili na trećeligaškoj premjeri, stigla je još jedna dobra vijest i značajno pojačanje, otkrio je legendarni Darko Janječić popularni Žica, alfa i omega Kurilovečkog mezimca.

Gužva na šanku na SRC Kurilovec. Foto: Mato Paviša/cityportal.hr

“Evo još jedan argument da mislimo ozbiljno i da smo isto takav klub. Doveli smo novo pojačanje u liku Božidara Karamatića pristiglog iz drugoligaša Lučkog. Dečko je ponikao u Dubravi pa stasao u Vrbovcu i Lučkom. Božidar ima 27 godina, vezni je igrač težnjom više prema naprijed, igra i šalje projektile ljevicom i desnicom i siguran sam, bit će nam veliko pojačanje. Pravo nastupa ima već u srijedu 29. kolovoza kada igramo 2. kolo prvenstva u Sisku kontra Segeste”- kazao je dobro raspoložen i uvijek u optimističkom tonu sportski direktor Udarnika Darko Janječić.

Božidar Karamatić na utakmici Udarnika protiv Zagreba. Foto: Mato Paviša/cityportal.hr

UDARNIK – ZAGREB: 2 – 1
VELIKA GORICA SRC Kurilovec. Igrano 26. kolovoza 2017. od 17.30. Gledatelja 300. Sudac: Igor Marić (Sisak). Pomoćnici: Antonio Jušić (Kutina) i Nikola Grgurić (Kutina). Četvrti sudac: Davor Ješić (Sisak). Delegat: Zoran Martinić (Zabok).

 

STRIJELCI: 0:1-Matijašević (16), 1:1-Brajko (44), 2:1 Horvat (90+1).

 

UDARNIK (4-1-3-2): Kranjčec-Grdenić, Ladović, Čunčić (od 80. Šimić), Čolić-Kovačić-Lučić (od 46. Horvat), Džaja, Kelava-Brajko, Hodak (od 71. Pralas).
TRENER: Damir Biškup

 

ZAGREB: Lovrić-Vinski, Patafta, Jurendić, Pintarić-Jurak, Hasan (od 74. Pavlic), Regović-Kauzlarić (od 84. Samodol), Matijašević, Tokić (od 66. Jokić).
TRENER: Dražen Medić

 

IGRAČ UTAKMICE: Tomislav Horvat