Prijava

Vaša prijava

FOTO Barbara, Pazin i Dijamant pobjednici 3. kupa Mediterana u Crikvenici


Treći Kup Mediterana (III. Mediterranean Cup) u mažoret sportu u organizaciji Europske asocijacije mažoret timova (EMTA – European Majorette Teams Association) i Turističke zajednice Grada Crikvenice održan je u Gradskoj sportskoj dvorani Crikvenica 16. i 17. rujna 2017. godine. Sudjelovalo je 17 klubova odnosno udruga mažoretkinja iz Crne Gore, Češke, BiH-a i Hrvatske. Za medalje i visoki plasman natjecali su se: Pazinske mažoretkinje (Pazin), Plesna udruga Ritmokracija (Brdovec), Plesni klub Barbara (Velika Mlaka/Veliko Polje), Plesni udruga Dijamant (Sisak), Plesna udruga Star Dance (Sisak), Plesna udruga MAGI (Graberje Ivaničko), Mažoretkinje Dubrovčan (Dubrovčan), Mažoretkinje Grada Kutine, Mažoretkinje Grada Crikvenice, Mažoretkinje Višnjan, Mažoretkinje Općine Tar-Vabriga, Mažoretkinje DND (Društvo naša djeca, Budinščina), Plesni klub Fiume (Rijeka), Zelinske mažoretkinje, Modest (Tivat, Crna Gora) te na plesnom seminaru Nachod (Češka) i Vodiške mažoretkinje (Vodice).

Sudili su internationalne sutkinje i suci: Jelena Katić, Nikolina Jerković, Veronika Ivoš, Vlado Palac (svi Hrvatska), Anuška i Đuro Vlahović (oboje Crna Gora) i Amira Salković (Bosna i Hercegovina). Na manifestaciji su mlade sportašice pozdravili predsjednik EMTA-e Vlado Palac i predstavnici Grada Crikvenice. Računalnu obradu sudačkih lista i natjecateljskog plasmana odradila je internacionalna sutkinja Tihana K, program je vodila Katarina Pomoravec, a glazbeno-tehnički dio Kupa odradio je besprijekorno, kao i uvijek, velemajstor svoga zanata Zdravko Kovačević – Flekica (Sisak).

Pobjednici Kupa Mediterana

Pobjednici 3. Kupa Mediterana su: Plesna udruga Dijamant u seniorskoj konkurenciji, Pazinske mažoretkinje u juniorskoj konkurenciji i Plesni klub Barbara u konkurenciji kadetkinja. Uručeni su im veliki pehari i simbolična novačana nagrada od 100 eura (novčana nagrada je novitet na europskoj mažoret sceni, inaugurirana je na prvom Kupu Mediterana). Pobjednice po pojedinim disciplinama, pojedinačno i formacije, nagrađene su prigodnim diplomama, medaljama i peharima, a odličja su dobivale i njihove trenerice. Svi domaći i inozemni timovi dobili su spomen diplome.

Seminari i (ne)vrijeme

Izvan natjecanja organizirani su plesni i sudački seminari (subota, 16. rujna), održane su skupštine HUMT-a i EMTA-e. Sudački seminar i polaganje sudačkih ispita za licence međunarodnih sudaca i sutkinja vodila je profesorica plesa Monika Bergerova (Mažoret klub Mona – Nachod, Češka). Njena kćerka Ana Bergerova odlično je odradila sa 130 mažoretkinja plesni seminar, praktično i teorijski.

Organizatori nisu imali sreće s vremenskim (ne)prilikama pa je planirani defile mažoretkinja ulicama Crikvenice otkazan zbog kiše. Otkazan je čak i gala koncert u Gradskoj sportskoj dvorani zbog djelomično poplavljene dvorane (voda je ‘okupirala’ strojarnicu i svlačionice) i mažoretkinje su se na dan natjecanja (nedjelja, 17. rujna) presvlačile u gledalištu, teretani i ostalim prostorima.

Galerija fotografija


Zagrebačka županija očarala nizozemske novinare svojom eno i gastro ponudom