Prijava

Vaša prijava

Tim goričke hitne predstavljao Hrvatsku i pokazao zavidno znanje na međunarodnom natjecanju


Na XI. međunarodnom natjecanju timova hitne medicinske službe na Rogli u Sloveniji, gorički tim Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije u sastavu liječnice Katarine Penić, medicinskog tehničara Marija Matoca i vozača Ivana Tibana, osvojio je odlično šesto mjesto u kategoriji tima T1.

Foto: HZHM

Trodnevno natjecanje okupilo je 24 tima kojima je cilj bio prikupiti što više bodova, spašavajući djecu i odrasle u 19 slučajeva izuzetno teških nesreća. Slovenska ‘Sekcija reševalcev v zdravstvu’ potrudila se da simulacije intervencija djeluju realistično. Bodovanje je bilo sukladno međunarodnim kriterijima, a pravilan pristup unesrećenom i odabir opreme za što potpunije zbrinjavanje pacijenata na mjestu intervencije, donosilo je najviše ocjene.

Visoko drugo mjesto u kategoriji tima T2 zauzeli su medicinski tehničari Samir Ćoralić i Tomislav Radivoj iz Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba.

Ne krijući zadovoljstvo ostvarenim rezultatima naših timova u Sloveniji, i Zagrepčane i Velikogoričane danas je primila ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević.

„Vi ste ponos hrvatske izvanbolničke hitne medicinske službe jer ste u tri dana natjecanja pokazali izuzetno znanje, spretnost i stručnu osposobljenost“, vještoj ekipi je poručila Grba-Bujević.