Prijava

Vaša prijava

‘Što ti sad hoćeš?’ projekt je kojim će studenti pomagati srednjoškolcima da se nose sa stresom


Projekt “Što ti sad hoćeš?” osmislila je Udruga studenata socijalne pedagogije s namjerom da pomognu mladim Goričanima koji kreću u prve razrede srednjih škola da se lakše nose s izazovima, obvezama i stresom.

Tijekom listopada i studenog, u prostoru Goričkog kluba mladih, studenti socijalne pedagogije tako će organizirati grupne radionice na temu komunikacijskih vještina, organizacije vremena, nošenja sa školskim izazovima i stresom općenito te prihvaćanja različitosti.

“Osim grupnih radionica, osmišljene su i dvije javne tribine, koje su također dio projekta, a uključuju teme mentalnog zdravlja mladih te nasilja u mladenačkim vezama. Projekt su prepoznali i iz Grada Velike Gorice te se on održava pod njihovim pokroviteljstvom”, objasnila je Velikogoričanka Lucija Lamešić, članica Udruge studenata socijalne pedagogije i jedna od petero idejnih začetnika projekta. Osim nje, projekt su osmislili te će ga voditi još jedna Velikogoričanka Lucija Azinović, Lucija Deković, Luka Fistrić i Valentina Hanžek.

Cilj projekta je, objasnila je Lamešić, informirati i osnažiti mlade koji su tek krenuli u srednju školu kako bi im olakšali snalaženje u novoj sredini. U tijeku je predstavljanje projekta po goričkim srednjim školama i zaprimanje prijava. Radionice će započeti sredinom listopada.