Prijava

Vaša prijava

Policija uhvatila pljačkaša vikendica


Policija uhvatila pljačkaša vikendica

U proteklih tjedan dana na području Vukomeriča i Bukovčaka dogodilo se više provala u vikend kuće. – doznajemo iz velikogoričke policije. A sinoć je policija u Bukovčaku zatekla sumnjivo vozilo sa otuđenim stvarima iz vikendica. Također, pronašli su i vlasnika tog vozila, koji je uhićen. Radi se o 49 –godišnjem muškarcu s područja Pisarovine, a kojemu je dokazano da je pljačkao po vikend kućama u Bukovčaka, Vukomerića, Skender i Lukinić Brda, Šiljakovini,Cerovskog Vrha i Dubranca. Tijekom istraživanja, pretražena je i obiteljska kuća dotičnog provalnika, gdje je pronađena veći dio otuđenih predmeta. Policija nastavlja istraživanje s ciljem utvrđivanja porijekla i vlasnika ukradenih stvari. Sveukupna šteta svih provala u vikendice iznosi oko 102 tisuće kuna.

Po treći puta opljačkana pošta u Kravarskom

Pošta u Kravarskom ponovno se našla na meti pljačkaša, i to već treći puta u ovoj godini. Dva nepoznata počinitelja su verbalno zaprijetila djelatnici poslovnice te od nje zatražili novac, a radi se o iznosu od 4 tisuće kuna. Radi se o dvije osobe, jedna je visine 185 cm i jače tjelesne građe dok je druga nešto niža oko 175 cm.

Iz policije mole mještane Kravarskog ukoliko imaju ikakvih saznanja ili zapažanja da dojave policiji. Diskrecija je zagarantirana.

Provaljeno je u dostavni kombi Citroen berlingo u Svačićevoj ulici u Velikoj Gorici. Nepoznati počinitelj iz kombija je ukrao mušku torbicu u kojoj se nalazio novčanik sa osobnim dokumentima; osobna, zdravstvena, putovnica, bankovne kartice…te gotovog novca oko 1 000 kuna te 130 eura. Ukupna šteta iznosi 2,500 kuna.

S ponedjeljka na utorak provaljeno je u šest objekata na Tržnom centru. No, lopov se nije previše usrećio, ukrao je samo 400 kuna.

Sinoć se dogodila krađa u Kauflandu. Naime, zaštitarka je u krađi zatekla 56 – godišnju ženu, koja je u namjeri da zadrži artikle u vrijednosti od oko 250 kuna, odgurnula zaštitarku i pokušala pobjeći. Zbog takvog postupka ovo se djelo vodi kao razbojnička krađa. Zakon kaže, ističe Kuzmanović: „Tko upotrijebi silu da bi zadržao ukradenu stvar, čini kazneno djelo razbojništva za koju je propisana puno veća kazna nego za običnu krađu.“ Gospođa je uhićena te je u tijeku krim obrada.

U analnom otvoru švercao marihuanu

Od dvije zaplijene droga, jedna je bila u Odgojnom zavodu Turopolje. Djelatnici zavoda prijavili su policiji da su kod 18-godišnjeg štićenika pronašli sumnjivu biljnu materiju. Naime, pri povratku u Zavod mladić se čudno ponašao. Prilikom ispitivanja priznao je djelatnicima da je u Zavod, u analnom otvoru unio prezervativ sa 26 grama marihuane. Ista mu je oduzeta te će protiv mladića biti podnesen optužni prijedlog.

Od 15 do 22.studenog policija je zabilježila ukupno 49 događaja, među kojima su 4 prometne nezgode s materijalnom štetom te 5 nasilja u obitelji u kojima su svi sudionici obiteljskih svađi zaradili novčane ili uvjetne kazne zatvora.