Prijava

Vaša prijava

Obilježen Svjetski dan učitelja


Od 2004.godine, u prigodi Svjetskog dana učitelja, Zagrebačka županija njeguje tradiciju susreta s umirovljenim učiteljima osnovnih i srednjih škola sa svog područja. Kao zahvalu što su svoj radni vijek proveli u školi, prenoseći znanja i iskustva na mlade generacije, župan Stjepan Kožić uručio im je prigodne poklone. Unikatni nakit i satove dobilo je 60 učitelja. “Želim im se zahvaliti za sve ono što su učinili i što čine za našu djecu. Biti učitelj znači puno se davati te kroz ono što se predaje stvaraju se dobri i obrazovani ljudi što je u ovom vremenu nije lako, ističe župan Kožić.

11.10.2017. – Plešivica – Susret s umirovljenim učiteljima Zagrebačke županije – foto:Petra Rožić/cityportal.hr

Umirovljena učiteljica povijesti i geografije dugoselske osnovne škole Josip Zorić, Zdenka Knežić, podučavala je brojne generacije pune 43 godine. Nije bilo lako, ali godine su proletjele. “Ne može svatko biti učitelj, to nije jednostavan posao, ali vjerujem da većina onih koji su se upustili u taj posao vole svoj poziv.” Knežić kaže za sebe da je bila stroga, ali pravedna učiteljica. Neki su je voljeli više, neki manje. No, ističe kako je uvijek bila privrženija onima koji su teže savladavali gradivo. “Prema tim učenicima imam najviše empatije, jer njima treba najviše pomoći. Mislim da su me voljeli jer sam im bila jako privržena, a njima je to trebalo, dodaje Knežić.

U ime svih umirovljenih profesora zahvalio se profesor glazbene kulture i bivši ravnatelj Osnovne škole Vukovina Krešimir Matešin, koji je u školstvu i prosvjeti radio više od 43 godine. “Uz ravnateljsku dužnost cijelo vrijeme sam bio i profesor, a to mi je zapravo najdraža titula jer to znači da sam nekoga i nešto naučio. Svojim mlađim kolegama Matešin je poručio neka nastave njihov put prenošenje znanja, ali i da pojačaju komponentu odgoja kako bi njihovi učenici po završetku obrazovanja postali kompletni ljudi.

11.10.2017. – Plešivica – Susret s umirovljenim učiteljima Zagrebačke županije – foto:Petra Rožić/cityportal.hr

U mirovini i 19 goričkih učitelja

Odnedavno u mirovini je i 19 goričkih učitelja osnovnih i srednjih škola. Iz OŠ Jurja Habedlića u mirovini su Jagoda Mrduljaš, Božena Galijaš i Silvana Kaurin. Iz Ekonomske škole Velika Gorica; Gordana Dir, Jadranka Bernik i Nada Mohar, dok su iz Gimnazije Velika Gorica u mirovinu otišle Mara Postić i Ždora Midheta. Tu su i Biserka Kolić iz OŠ Velika Mlaka, Krešimir Matašin i Vesna Jelić iz OŠ Vukovina. U OŠ Nikole Hribara više ne rade Milka Matanić, Višnja Bevanda, Brankica Kovač, Srećana Krešić i Zdenko Ilečić. U zasluženoj mirovini su i Ljubica Bučanac i Dragica Bogdanić iz OŠ Eugena Kumičića, te Milan Rupić iz OŠ Eugena Kvaternika.


Od sutra nove projekcije u Kinu Gorica

Petek na Gorice: sudjelovali mali poduzetnici 4.b razreda