Prijava

Vaša prijava

Mještani Kuča osnovali udrugu, evo koji su im najvažniji ciljevi


U Kučama je održana osnivačka skupština Udruge za zaštitu prirodne, tradicijske i kulturne baštine te promicanje kvalitete života, mladih, obitelji i branitelja ‘Udruga mještana Kuče‘. Za predsjednika je izabran Kristijan Kos, dok su njegove potpredsjednice Zvjezdana Črnko i Lidija Kos.

“Udruga je osnovana na inicijativu svih mještana koji smatraju da se kroz Udrugu može puno toga napraviti, a vezano je uz djecu, mlade, obitelj i branitelje. Ova udruga to omogućuje svojim ciljevima i djelovanjem”, kaže Kristijan Kos, otkrivši i koji su to najvažniji ciljevi:

“Zaštita prirodnog i kulturnog nasljeđa, promicanje zdravog života kroz prehranu, sport i rekreaciju, podizanje ekološke svijesti kroz promicanje ideje očuvanja prirode i okoliša, aktivno sudjelovanje u kulturnim i društvenim zbivanjima i promicanje kulture življenja, organiziranje i priređivanje izložbi, javnih tribina, edukacija, radionica, predstava, glazbenih događaja, organizacija slobodnog vremena djece i mladih u svrhu prevencije svih oblika ovisnosti, poticanje mladih na volonterski rad, solidarnost i aktivno sudjelovanje u zajednici, promicanje vrijednosti Domovinskog rata te pomoć i podrška obitelji i starijim osobama“.

Iz ‘Udruge mještana Kuče’ pozivaju sve koji to žele da postanu njihovi članovi.