Prijava

Vaša prijava

FOTO HVIDR-a birala novo vodstvo, predsjednik i dalje Josip Đakić


Zajednica županijskih zajednica, udruga i članova HVIDRA-e Republike Hrvatske organizirala je 17. redovni izvještajni Sabor HVIDR-e. Izabrani su novi članovi tijela koji će HVIDR-u voditi iduće četiri godine. Većinom glasova za novog predsjednika ponovno je izabran saborski zastupnik i predsjednik Saborskog odbora za ratne veterane Josip Đakić, koju tu dužnost neprekidno obnaša od 2004. godine. Od 250 nazočnih izaslanika iz cijele Hrvatske dobio je čak 190 glasova, dok je za njegovog protukandidata Miljenka Marića, predsjednika HVIDR-a Velika Gorica, glasovalo 59 izaslanika.

Za dopredsjednika HVIDR-a RH prvi put je izabran Ante Tandara iz zagrebačke podružnice HVIDR-e, a za predsjednika Glavnog odbora i u novom mandatu Josip Periša. U iduće četiri godine na čelu Suda časti biti će Jure Milas, dok će Nadzornim odborom predsjedati Mirko Korbar.

U Makarsku je na Sabor stiglo i 1.100 hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata koji su se natjecali u sportskim aktivnostima.

Tom događaju priključila se i HVIDR-a Velike Gorice koja je sudjelovala na natjecanju u kuglanju sa svoja tri člana koji su izborili natjecanje u županiji Damir Vrzel, Ilija Topić i Ivica Petrlić, u plivanju Željko Vranović i Nikica Topić, u šahu Katulić i Babić koji su osvojili 3. mjesto, a u ukupnom poretku kao Zagrebačka županija osvojila je 3. mjesto.

Tradicionalno natjecanje invalida Domovinskog rata u ime predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović u Gradskoj sportskoj dvorani je otvorio je njezin izaslanik posebni savjetnik za branitelje Ante Deur, a blagoslovio mons. Pavao Banić.