Prijava

Vaša prijava

Završeno natjecanje u okviru projekta ‘Ideje iz Europe’


Mlada znanstvenica Martina Cvetković iz tvrtke Balmaris, koja razvija inovativnu i ekološki prihvatljivu tehnologiju za obradu balastnih voda na brodovima, pobjednica je nacionalnog natjecanja u sklopu projekta „Ideje iz Europe“. Cvetković je sa svojim timom razvila novu tehnologiju za koju su dobili hrvatski patent i trenutno su u fazi dobivanja međunarodnog.

Foto: Hamagbicro

Odluku o pobjedniku donio je žiri kojeg su činili predstavnici Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, HAMAG-BICRO-a te nominirani predstavnici partnerskih organizacija.
Projekt „Ideje iz Europe“ pokrenut je 2015. godine od strane nizozemske vlade prema čijoj bi zamisli svaka zemlja – članica Europske unije provela prvo nacionalnu selekciju kojom bi se odabrao poduzetnik s idejom za koju se smatra da zaslužuje biti pozvana i predstavljena svijetu, a potom bi se ta ideja predstavila na polufinalnom natjecanju u Tallinu, a nakon toga na finalnom u Den Haagu.

„Cilj ovog natjecanja je pronaći one inovativne ideje koje mogu biti globalno prisutne. Danas biramo najboljeg u Hrvatskoj, za mjesec i pol je polufinale u Tallinu, a početkom sljedeće godine finale u Nizozemskoj“, rekao je Mario Antonić ,državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta.