Prijava

Vaša prijava

FOTO Učenici OŠ Eugen Kumičić obilježili Dan kravate


Počelo je od rupca koji nosim oko vrat – s punim pravom mogla bi reći žena muškarcu dok mu daruje ili veže kravatu oko vrata. Iskazujući tim činom ljubav i vjernost, žena je pokrenula slijed događaja koji su doveli do današnje simbolike kravate; simbolike koja taj odjevni predmet pretvara u nešto daleko veće od pukoga modnog dodatka.

Hrvatski je sabor 2008.godine, kravati iskazao posebnu počast proglasivši 18.listopada Dan kravate i od tada se on i službeno slavi u Hrvatskoj. “Stavite kravatu oko vrata, ili zavežite rubac (maramu) i time obilježite današnji dan, koji je proteklih godina postao i Svjetski dan kravate, a pritom sačuvao svoje hrvatsko ishodište, pozivaju iz Academia Cravatica te ističu kako je to dan svečanosti i zajedništva, dan poruke vrijednosti ljudskih veza i obveza, međuodnosa i komunikacije, ljubavi i stvaralaštva.

Nošenjem kravata raznih uzoraka, današnji su dan obilježili i učenici i učitelji OŠ Eugena Kumičića, a iz škole napominju kako je kravatu stavio i počasni član škole, sam Eugen Kumičić.