Prijava

Vaša prijava

Heklanje lajtmotiv ovogodišnje Jeseni u Kurilovcu


Etno udruga Kurilovec i ove godine, osmu godinu zaredom, organizira manifestaciju Jesen u Kurilovcu. Početak je u nedjelju u 12,30 sati u Vatrogasnom domu Kurilovec, a za ovaj put organizatori su pripremili tematsku izložbu ‘Heklajne v Kurilovcu’.

Heklani stolnjaci, rukavice, ako ste zaboravili kako to izgleda, sve što su naše bake i mame heklale. Radile su ih članice Udruge, njihove mame, bake, obilazili smo Kurilovec i opskrbili se, ali stvari su prekrasne i stare”, objasnila je Ana Plehinger iz Etno udruge Kurilovec.

U 14 sati velečasni Koprivec blagoslovit će plodove zemlje i rad ljudskih ruku, a manifestacija će se nastaviti programom u kojem će dramska skupina Ogranka seljačke sloge Buševec izvesti isječak iz nagrađene predstave ‘Moderna vremena‘.

Kako se Etno udruga Kurilovec bavi očuvanjem turopoljskog dijalekta, u sklopu manifestacije će se održati i Turopolska večer u kojoj će sudjelovati i Ogranak Matice hrvatske u Velikoj Gorici. U ovom dijelu programa posjetitelji će moći pogledati skeč ‘Ostavinska rasprava’ te čuti priču iz knjige ‘Priče iz Kurilovca’.


Provaljeno u obiteljsku kuću