Prijava

Vaša prijava

Gorica bez šestorice do bodova


Trener Gorice Ivan Prelec i njegov pomoćnik Damir Grlić protiv Šibenika nisu mogli računati na kapetana Jančetića, Španju, Radoša, te napadače Pejića, Humeljaka i Matoševića. Šestorica je to standardnih igrača, a moglo bi se kazati i stožernih. Bez obzira na taj veliki hendikep, drugoligaš iz srca Turopolja mogao je riješiti pitanje pobjednika za uvodnih pola sata utakmice. Još nismo upisali ni formacije momčadi a do isteka 5. minute Gorica nije iskoristila dvije kolosalne prilike da povede. Maslowski je u oba navrata odlično pucao ali Žitnjak je još bolje obranio. Igrala se 19. a mladi 17-godišnji Leon Šipoš imao je zicer na ljevici ali samo je proslavio vratara Šibenika Bornu Žitnjaka. Da ima nos za gol, Šipoš je dokazao i deset minuta kasnije kada se opet našao na pravom mjestu a kada su svi već vidjeli loptu u mreži, ona je zamalo okrznula desnu vratnici s vanjske strane. Umjesto 4:0 u 33. minuti Banić je glavom vrlo opasno pucao a vratar domačih Kristijan Kahlina spriječio vodstvo Šibenika. Novi mat Dalmatincima prijetio je u 39. minuti kada je Michal Adam Maslowski dobio povratnu po sredini i opalio a Žitnjak sretno i spretno odbio loptu u polje. Kada je početkom nastavka utakmice u 53. minuti Šipoš imao novi takozvani zicer i dobro pucao a Žitnjak ga ponovo pročitao i obranio, drukeri Gorice su se zabrinuli jer poznato je uobičajeno kažnjavanje takvih promašaja primanjem pogotka. Ipak to se nije dogodilo jer je Gorica u 55. minuti zasluženo i konačno povela. Uporni Sedlaček oduzeo je lijevom bočnom braniću gostiju tamnoputom Musi loptu i ubacio za usprintakog Šipoša, vratar Žitnjak hrabro je uletio u noge napadaču i odbio, a onda je 19-godišnji Adrian Zenko pokupio otpadak i pogodio mrežu za 1:0. Šibenčani su nakon primljenog gola zaigrali više napadački i imali dvije prigode glavom (u 73. minuti pogođena greda) a Gorica je iz kontri bila također vrlo opasna. U 90. minuti Šipoš je sasvim iskosa prošao i vratara te nisko ubacio pred sama vrata ali pogotka nije bilo kao ni u 93. minuti kada je Juraj Spudić opalio prizemni projektil a lopta se od desne vratnice odbila u lijevu pa u naručje Žitnjaku. Ostalo je 1:0 i tri boda su više no zasluženo otala u Velikoj Gorici.

GORICA-ŠIBENIK 1:0

VELIKA GORICA Gradski stadion. Igrano 20. listopoada 2017. od 15 sati. Gledatelja 300. Sudac: Goran Pečarić. Pomoćnici: Luka Pušić i Ivan Jović. Četvrti sudac: Ante Čuljak (svi suci iz Zagreba). Delegat: Damir Stipković (Zagreb). Kontrolor suđenja: Tomislav Šetka (Đakovo).

STRIJELAC: 1:0-Zenko (55).

GORICA (4-1-4-1): Kahlina-Smoljo, Čagalj, Ljubisavljević, Žutić-Marina-Sedlaček (od 82. Nakić), Muhar (od 63. Spudić), Zenko (od 71. Povoljnjak), Maslowski-Šipoš.
Trener: Ivan Prelec

ŠIBENIK (4-2-3-1): Žitnjak-Pecolaj, Vukorepa, Šare, Musa-Roca (od 67. Stanić), Celić-Fuštin, Banić, Aliyu-Brekalo (od 75. Ljubičić).
TRENER: Borimir Perković.


Obilježeni Dani europske baštine

FOTO Sigurna pobjeda Tigra lidera Lige