Prijava

Vaša prijava

Reprezentativac Estonije Henrik Ojamaa potpisao za Goricu


foto: HNK Gorica

Vrlo zanimljive vijesti stižu nam iz gradskog nogometnog drugoligaša. Reprezentativac Estonije, napadač Henrik Ojamaa potpisao je jednogodišnji ugovor sa Goricom, te će konkurirati već za slijedeće kolo u Dugopolju. Ojamaa je u Goricu stigao iz škotskog prvoligaša Dundee FC, a za najbolju nacionalnu vrstu Estonije odigrao je ukupno 27 utakmica od kojih mu je posljednja bila 9. lipnja ove godine protiv Belgije. Ojamaa će u Gorici sigurno ostati do ljeta 2018. godine do kada mu vrijedi Ugovor, a stručni stožer je dolaskom ovog igrača dobio ono što je Gorici trebalo u samom vrhu napada. Ojamaa igra obje krilne pozicije a nije mu strana ni pozicija centralnog napadača koju je također igrao u svojoj karijeri.

foto: HNK Gorica

Osim Dundee FC, u koji je Ojamaa stigao iz redova nizozemskog prvoligaša Go Ahead Eagles, ovaj igrač igrao je kao osamnaestogodišnjak u Engleskoj (Derbi County), te između ostalog od 2013. do ljeta 2014. u Legiji iz Varšave zajedno sa Maslowskim koji je također danas član Gorice.

Henrik Ojamaa je u svojoj prvoj izjavi kratko rekao: „Prihvatio sam poziv Gorice kao trenutno slobodan igrač jer imam informacije da se radi o vrlo dobro organiziranom klubu, sa visokim standardima i ambicijama, što je igraču poput mene vrlo važno u daljnjoj karijeri. Moja želja je da i dalje napredujem i dajem sve od sebe kako bih i ja i klub čije boje branim bili još bolji i učinit ću sve da opravdam povjerenje čelnih ljudi Gorice koji su me doveli. Hrvatska je lijepa zemlja u kojoj se igra i odličan nogomet i unatoč tome da u Hrvatskoj ima mnogo dobrih i talentiranih nogometaša uvjeren sam da i ja mogu pokazati svoje kvalitete.“