Prijava

Vaša prijava

Matija Dvorneković u Velikoj Gorici


Na drugoligaškom dvoboju između Gorice i Šibenika (1:0) u Velikoj Gorice, u društvu domaćeg kapetana Hrvoja Jančetića, koji nije igrao, na zapadnoj tribini bio je i Matija Dvorneković sa obitelji (supruga Ivana i sinovi mlađi Lukas i Noah). Uvijek super korektan Matija, pristupio je i srdačno kao uvijek pozdravio. Odmah je dogovoren i razgovor u Novom Čiču, a gdje drugdje nego u “Kavaliru”, koji je u vlasništvu negdašnjeg prvoligaškog nogometaša Dubravka Hrkovca Hrkija, a gdje se obično i lamantira o nogometnim i inim temama.

Matija Dvorneković, foto: Nikica Topić/cityportal.hr

“Vratio sam se s Islanda jer je tamo prvenstvena sezona zaključena (igra se proljeće-jesen). Moj prvoligaški FH (Hafnarfjordur) izborio je Euro natjecanje jer smo na kraju treći u redoslijedu što je bio i cilj kluba”- otkrio je uvodno, u Gorici popularni Ninđa Dvorneković u najboljim nogometnim godinama rođen 1. siječnja 1989. (nepunih 29, njegov Lukas ima dvije a Noah 3,5). Dvorneković je na Island odletio ljetos kao slobodan igrač dok se pripremao sa Goricom.

Matija Dvornekovic. Photo: Marko Prpic/PIXSELL

“Imao sam dogovor s Goricom da mogu ići ako dođe dobra ponuda i stigla je. Zadovoljan sam odrađenim na Islandu a šteta što jesenas nismo izborili Euro ligu jer nas je izbacila Braga (nakon dva puta po 1:2, Braga je bila bolja u produžecima). Na otoku je inače sve super. Island, koji ima oko 300 tisuća stanovnika a gdje se osim njihovog materinjeg obavezno koristi i engleski jezik, izborio je direktan odlazak na SP u Rusiju i to se itekako osjeti u sveukupnoj nogometnoj atmosferi. Moj FH je stacioniran u predgrađu Reykjavika, liga ima 12 klubova a igra se dvokružno. Na raspolaganju meni i obitelji je stan i automobil a najvažnije je što smo kao obitelj zajedno jer velikih i dugotrajnih putovanja nema, za one rijetke duže dionice koristimo avion. Ugovor mi ističe 31. prosinca ove godine a osim sadašnjeg kluba postoji interes i prvoligaša Breidablika”.

Matija Dvorneković, foto: Nikica Topić/cityportal.hr

Dvorneković trenutno trenira s Goricom. Postoji li mogućnost nastavka karijere u domovini? “U nogometu je sve moguće. Prije nove godine nema smisla tražiti raskid ugovora, da bi sada jesenas odigrao samo nekoliko utakmica, a time bi onemogućio novi ugovor. U Hrvatskoj sada eventualno postoji samo mogućnost dugoročnog dogovora. Na Islandu mi je super ali iskreno, bio sam više godina u Rusiji, pa onda u Albaniji, sada Island, i ponekad ipak poželim da se stacioniram doma. Ako ne prije, onda sigurno kada dečki krenu u školu”- zaključak je Matije Dvornekovića.

Gorica ove sezone ima kolosalnu priliku konačno izboriti prvolišgaški rejting. Zbog čega možda onda u projektu ne bi sudjelovao i jedan domaći Ninđa?


Pretkadeti nadigrali Zabok