Prijava

Vaša prijava

Doznajemo: Velika Gorica dobiva Dom hrvatskih veterana Domovinskog rata


Velika Gorica dobiva Dom hrvatskih veterana, ustanovu koja će postaviti standard kvalitete u pružanju cjelokupne skrbi hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji. Branitelji bi tako na jednome mjestu imali psihosocijalnu, preventivnu i zdravstvenu skrb.

“Obzirom da braniteljska populacija sve više stari i ulazi u godine kada nam je potrebna sveobuhvatna skrb, došli smo na ideju da pokrenemo akciju za izgradnju Doma hrvatskih veterana iz Domovinskog rata u Velikoj Gorici. U našem gradu je jako puno branitelja samaca kojima će zbrinjavanje u domu biti potrebno. Suglasnost smo dobili od gradonačelnika Dražena Barišića“, za Cityportal je potvrdio predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Velika Gorica Stjepan Kovačević.

Takve ustanove već postoje u Lipiku i Rakitju. Njihov ravnatelj general zbora Josip Lucić, bivši načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske, o svojim iskustvima i planovima za Veliku Goricu govorit će u četvrtak od 19 sati u Vijećnici Pučkog otvorenog učilišta.

Dom hrvatskih veterana u Gorici bi će izgrađen europskim novcem. Ono što također slijedi jest odabir lokacije.