Prijava

Vaša prijava

Velika Gorica ponovo ima hrvački klub


Nakon gotovo dvije godine ponovo je zaživio Hrvački klub Velika Gorica 1991. Trenutno broji 20 članova, dječaka i djevojčica iz 6., 7. i 8. razreda, ali zbog velikog interesa klub će uskoro dobiti i dva termina za srednjoškolce. Treninzi se održavaju u Osnovnoj školi Nikole Hribara.

“Ponukan inicijativom roditelja djece koja obožavaju ovaj plemeniti borilački sport i nedostatkom kluba, odlučio sam pokrenuti hrvački klub, a u tome mi je kao sponzor pomogla tvrtka Master centar Zagreb. I sam sam zaljubljenik u borilačke sportove, a posebice hrvanje kojeg sam i studirao na Kineziloškom fakultetu za trenera hrvanja”, ispričao je predsjednik i trener Hrvačkog kluba Velika Gorica 1991 Anri Targuš, koji je svojedobno, kao pripadnik specijalnih postrojbi, bio i prvak Oružanih snaga Republike Hrvatske u hrvanju.

Hrvanje je jedan od najstarijih sportova, ali i standardni olimpijski sport. U borbi dvaju protivnika, cilj je svladati onoga drugoga uz pomoć zahvata, ali su pri tome zabranjeni udarci bilo koje vrste.

“Ovo je jedan od rijetkih sportova koji utječe na sve motoričke i funkcionalne sposobnosti, kao i na sve mišićne skupine, što prevenira eventualne deformacije tijela uslijed nošenja teških torbi i sličnih aktivnosti koje su pred djecu gotovo svakodnevno postavljene”, objašnjava Targuš i dodaje kako je za hrvanje potrebno imati istu opremu kao i na satu tjelesnog odgoja, sportske kratke hlačice i majicu kratkih rukava.