Prijava

Vaša prijava

FOTO Upoznajte svoju novu Vinsku kraljicu


Zove se Lucija Fabek, ima 24 godine i studentica je 4. godine Ekonomskog fakulteta. U svoj rodni Samobor ponijela je titulu Vinske kraljice Zagrebačke županije za 2018. godinu.

„Drago mi je da titula Vinske kraljice po drugi put ide u Samobor, za mene je to velika čast, ali i odgovornost. Najviše od svega veseli me što ću predstavljati i promovirati vina i vinare Zagrebačke županije u Hrvatskoj i šire“, rekla je Lucija, dodavši da će joj poseban cilj biti prenošenje ljubavi i znanja o bermetu na sve ljubitelje tog plemenitog pića, kao i na one koji će taj užitak tek upoznati.

Lucija Fabek, naime, dolazi iz obitelji koja se generacijama bavi proizvodnjom grožđa i vina te na tradicionalan način, po vlastitoj recepturi, proizvodi aromatizirano vino bermet.

Foto: Petra Rožić/Cityportal.hr

Novoizabranoj kraljici lentu je stavio zamjenik župana Hrvoje Frankić, zaželivši joj mnogo uspjeha u upravljanju „vinskim kraljevstvom“. Krunu joj je predala imenjakinja Lucija Šember.

Svečanost krunidbe sinoć je u hotelu The Westin Zagreb popraćena promocijom najboljih županijskih vina i vinara.

„Htjeli smo na jednom mjestu okupiti najzvučnija imena županijske vinske scene kako bismo se i na ovaj način predstavili široj javnosti kao bogata vinorodna regija nadomak metropole. Siguran sam da ćemo večeras uživati u prekrasnoj vinskoj priči koju će nam ispričati naša 22 vinara, od kojih su mnogi od njih dobitnici domaćih i svjetskih priznanja za kvalitetu i autentičnost“, naglasio je Frankić.

Foto: Zagrebačka županija

Lucija Fabek izabrana je za 16. Vinsku kraljicu Zagrebačke županije, a konkurencija za titulu bila joj je vršnjakinja Daniela Uvodić iz Marije Gorice, koja je izabrana za prvu pratilju.

Kraljicu je izabrao peteročlani ocjenjivački sud, nakon pismenog, usmenog i praktičnog testiranja. Inače, Zagrebačka županija prva je u Hrvatskoj pokrenula projekt „Vinska kraljica“, još 2002. godine.


FOTO Prometna nesreća na autocesti

Ukrali novčanik starici (85)