Prijava

Vaša prijava

Jelačić slavljenički iz Križa


Županijski prvoligaš Jelačić iz Vukovine povezao je dvije pobjede i pobjegao iz opasne zone začelja. Posebno je odjeknulo subotnje (28. listopada 2017) slavlje u Križu 3:1 nad snažnom Slogom (remizirala 0:0 u kupu kontra trečeligaša Udarnika) i tako potvrdilo ranije bodove nad solidnim Kloštrom doma 4:1. Novi tandem na klupi Jelačića Davor Bosnar i Zvonko Radoš očito je odlično startao nakon što je Mladen Arbanas Arči podnio ostavku iako velikih promjena u momčadi nije moglo biti. Jedna vrlo značajna se ipak dogodila. Mladi Fabrizio Hrkovac prebačan je s položaja desnog bočnog u obrani u vrh napada i tu su stratezi pogodili (zasad, na mladom Hrkiju je da i dalje to potvrđuje). Zvonko Radoš bio je trener Hrkovcu u školi nogometa drugoligaša Gorice i vjerojatno je sugestija Bosnaru stigla iz tog pravca a proradili su sigurno i geni novog Jelačićevog strijelca. Ljubitelji nogometa u Turopolju dobro znaju da je Fabrizijev otac Dubravko Hrkovac tresao i prvoligašake mreže. Fabrizio pak zasluge korektno preusmjerava na cijelu momčad i stručni stožer. “Nogomet je kolektivna igra a pojedinac može odigrati dobro samo uz pomoć ostalih suigrača i podrške onih koji vode momčad. Zadovoljan sam pa i sretan što sam zabio vodeći protiv Kloštra i uvodna dva Slogi u Križu, međutim vrijeme slavlja je prošlo i već smo okrenuti subotnjem lokalnom derbiju u Vukovini protiv lidera prvenstva Turopoljca”-kazao je Fabrizio u ponedjeljak rano u jutro prije odlaska na posao kao ekonom u Novočičkoj OŠ. Prisjetio se i događanja u Križu. “Poveli smo zarana već u 7. minuti. Pucao sam sa otprilike 25 metara i uspio iznenaditi domaćeg golmana Tičaka. U 19. minuti naš odlični vezist mladi Josip Zlodi, koji nam je pristupio iz Udarnika, fantastično mi je podvalio dubinsku a kada sam izbio na vratara lijevom sam mirno plasirao u kut i bilo je 0:2. Sloga je smanjila rezultat nakon pola sata igre a zabio je njihov Radoš tek što je ušao u igru. Našu odličnu igru ipak smo kapitalizirali još jednom u 75. minuti prekrasnim golom Mateja Nikića koji je također dalekometno polu-lijevo pucao i pogodio visoko suprotni kut za 1:3 što je bio i konačni rezultat”-ispričao je Fabrizio Hrkovac dok mu se prisutni a vidljivo također zadovoljni otac samo smješkao (pokušavao ujedno biti i vrlo ozbiljan) i počastio jutarnjom kavicom.

 

foto: Mato Paviša/cityportal.hr

SLOGA (K)-JELAČIĆ (V) 1:3

KRIŽ ŠRC Križ. Igrano 28. listopada 2017. od 15 sati. Gledatelja 100. Sudac: Matija Pajvot. Pomoćnici: Zlatko Pankretić i Ivica Mazal (svi iz Vrbovca). Delegat: Krešimir Rede (Zagreb).

STRIJELCI: 0:1-Hrkovac (7), 0:2-Hrkovac (19), 1:2-Radoš (29), 1:3-Nikić (75).

SLOGA KRIŽ: Tičak, Ivoš, Marić, Petričević (od 27. Radoš), Pokupec, Sokolić, Bosankić, Poje, Šeremet, Hodaš, Broz.
TRENER: nema

JELAČIĆ VUKOVINA: Križanac, Cvek, Kovačević, Zlodi, Nikić, Gmižić, Šanović, F. Hrkovac, Vrban, Karlović (od 87. Kruno Šipušić), Horvat.
TRENERI: Davor Bosnar i Zvonko Radoš

IGRAČ UTAKMICE: Fabrizio Hrkovac