Prijava

Vaša prijava

Odbojkaši Čazme porazili Goričane


Gostovanje u Čazmi nije bilo uspješno za odbojkaše OK Gorice jer je ubilježen poraz od 3:1 (25:20, 25:15, 17:25, 25:17) u sklopu 4. kola 2. nacionalne odbojkaške lige – centar.

Goričani za gostovanje u Čazmi, nisu mogli računati na, duže vrijeme odsutne Josipa Huljeva i Damjana Šprema, dok zbog privatnih obveza ovaj put nije bilo ni Snježana Prevolnika. Ovi izostanci došli su u dosta nezgodnom trenutku, jer odbojkaši Čazme su svakako jedna od boljih momčadi ove lige, a i konačan rezultat je najbolji pokazatelj prethodne konstatacije. Navedeni izostanci značili su da Ivan Šulc upada u prvu momčad, dok na klupi Goričana ostaje “dječji vrtić”. Juniori Domagoj Ivković, Matija Klasnić i Neno Hazer, usprkos svome talentu, teško da su mogli konkretnije pomoći protiv iskusne i uigrane momčadi MOK Čazme. Već se i prije polaska na put u Čazmu znalo kako će najveći teret morati ponijeti iskusniji igrači OK Gorice.

Blokerske pozicije standardno su zauzeli Vedran Vukić i Ivan Vrpoljac, primače su igrali Ivan Šulc i Dario Rukavina, za prijem i obranu je bio zadužen libero David Petar Buđak, a korektora i tehničara igrali su Mateej Bičvić, odnosno Luka Humski.

Prvi set obilježile su sitne pogreške u napadu i servisu kod obje momčadi, tako da se niti jedna momčad nije uspjela značajnije rezultatski odvojiti. Ipak, više sreće u ovoj igri pogrešaka imali su domaćini i prvi stigli do 25 poena. U drugi set obje momčadi kreću s nešto višom razinom igre, ponovno se domaćini rezultatski malo više odvajaju. Polovicom seta, nade Goričana da će preokrenuti rezultat, padaju u vodu jer Ivan Šulc obnavlja staru ozljedu koljena i otpada do kraja utakmice. Na njegovo mjesto ulazi Matija Klasnić, no šok u gostujućoj momčadi je prevelik i domaćini uvjerljivo osvajaju drugi set. U trećem setu počinje nešto što je najbolje opisati kontroliranim kaosom. Naime, gosti ispravno procjenjuju kako je u danom trenutku teško očekivati od mladog Klasnića da u potpunosti zamijeni ozlijeđenog Šulca. To je značilo kako odustaju od napada sa sredine, te se srednji blokeri izvlače na pozicije četiri i dva te napadaju s navedenih pozicija. Takva promjeni u igri Goričana te njihovo bolje i preciznije serviranje, totalno su zbunili domaću momčad. Gosti dosta lako osvajaju treći set i nadaju se potpunoj senzaciji. Međutim, do preokreta u utakmici nije došlo. Domaćini su ipak preiskusna i kvalitetna momčad da se ne bi mogli prilagoditi na netradicionalnu igru gostiju. Čazma puno bolje otvara četvrti set i goričku promjenu u igri stavlja u svoju korist. Domaći blokeri znaju kako nema prijetnje sa sredine mreže i slobodno se mogu “parkirati” u bloku na gostujuće napadače s bočnih pozicija. Rijetke prilike koje su imali za zadržavanje priključka, Goričani nisu iskoristili i domaćini zasluženo osvajaju tri boda.


Pjesmice povodom Majčinog dana