Prijava

Vaša prijava

Policija u povodu Martinja podsjetila kolike su kazne za vožnju pod utjecajem alkohola


U povodu Martinja, tijekom vikenda, od 10. do 12. studenog, gorička policija pojačano će nadzirati promet. Provodit će akcije ‘Alkohol i droge’ te ‘Brzina’.

“Očekuje se veća prisutnost vozača s nedopuštenom koncentracijom alkohola u organizmu, ali osim nadzora alkoholiziranosti vozača, pratit ćemo i brzinu kretanja vozila, pretjecanje, korištenje pojasa. Jako je puno i onih koji vozilom upravljaju pod zabranom, a na njih ćemo obratiti posebnu pozornost”, objasnio je Anto Brkić iz goričke policije i dodao kako vjerojatno zbog visokih kazni i čestih policijskih akcija građani sve manje voze pod utjecajem alkohola.

Iz policije su podsjetili i na kazne. Pa će tako vozači platiti kaznu od 700 kuna za vožnju pod utjecajem od 0,5 promila, uz iznimku mladih i profesionalnih vozača koji ne smiju imati alkohola u organizmu. Kazne za vožnju pod utjecajem alkohola rastu i do 15 tisuća kuna, koliko ćete biti kažnjeni ako u organizmu imate više od 1,5 promila alkohola. Uz to, policija će vam u tom slučaju oduzeti i tri kaznena boda te izreći zabranu upravljanja vozilom od 12 mjeseci. Istu kaznu, 15 tisuća kuna i 12 mjeseci zabrane, vozači mogu očekivati i ako voze više od 50 kilometara na sat preko ograničenja.