Prijava

Vaša prijava

FOTO Umirovljenici Velike Gorice proslavili Martinje u Okuju


Blagdan Sv. Martina umirovljenici Grada Velike Gorice proslavili su sinoć u restoranu ‘Za vašu dušu’ u Okuju. Preko tri stotine umirovljenika iz 17 podružnica (Velika Gorica, Šiljakovina, Okuje, Buševec, Čička Poljana, Kurilovec I, Šćitarjevo, Mala Buna, Vukovina, Kuče, Kurilovec II, Gradići, Donja Lomnica, Lukavec, Rakitovec, Mraclin, Staro Čiče) uvijek iznova pokazuju da se znaju istinski družiti i veseliti. Vrsni glazbenik Darko Janječić je, kao i uvijek, bio u sjajnoj formi, a njegova svirka i pjesma dizala je i dovodila na plesni podij čak i one koji se stalno tuže kako ih noge slabo služe.

Veselo društvo biranim riječima pozdravili su Josip Pokas, predsjednik Udruge umirovljenika Grada Velike Gorice, Josip Jakopač, predsjednik Zajednice udruga umirovljenika Zagrebačke županije i Ervin Kolarec, zamjenik gradonačelnika Grada Velike Gorice.

Nakon večere (kobasice, krvavice, zelje, …) ceremonijal simboličkog prevođenja mošta u mlado vino (”krštenje vina”) u svojevrsnom igrokazu izveden je u režiji domaćina: ulogu ‘svećenika’ glumio je Goran Medanović, njegovog pomoćnika konobar Robi, koji je u publici izabrao kumu i kuma. Sve je bilo po pravilima, pisanim i nepisanim, a u natjecanju brzog ispijanja vina (dvije runde) pobijedio je natjecatelj kojeg je favorizirala kuma. Iza krštenja vina slijedila je fešta ‘bez kočnica’.

Galerija fotografija


Gradsko Natjecanje u rukometu