Prijava

Vaša prijava

Rotor u Gradićima bit će otvoren za Dan Grada, evo po čemu će biti poseban


Na raskrižju Gradićke, Željezničke i Ulice kralja Tomislava u Gradićima djelatnici VG Komunalca dovršili su rekonstrukciju dijela prometnice, postavili potrebne instalacije i napravili veći dio posla na izgradnji dugo očekivanog rotora, koji bi trebao smanjiti broj prometnih nesreća na tom problematičnom raskrižju.

28.11.2017. – Izgradnja rotora u Gradićima. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Rotor će biti uzdignut od razine prometnice i za razliku od onoga na križanju Ulice Slavka Kolara i Matice hrvatske, u svom središnjem dijelu neće imati zelenu površinu, već će se po cijeloj površini rotora moći odvijati promet. Riječ je o jedinom mogućem rješenju, s obzirom da zbog malog prostora kamioni s prikolicama drugačije niti ne bi mogli prolaziti kroz kružni tok. Na rotor će biti postavljen granitni kamen, koji je čvrst i otporan na habanje.

“Napravit ćemo uzdignuto opločenje i središnji dio neće biti posebno odvojen, kako bi se rotorom mogao odvijati sav promet, uključujući zglobne autobuse, tegljače s prikolicom i posebne transporte. Postavit ćemo granitne kocke, koje su otporne na sve uvjete. Oko rotora bit će postavljena četiri rasvjetna stupa”, kazao je direktor VG Komunalca Dragan Perić, najavivši kako će rotor biti dovršen do Dana Grada, 13. prosinca.