Prijava

Vaša prijava

HDZ Zagrebačke županije: Formirana je nova većina u županijskoj Skupštini


U povodu današnjeg otkazivanja četvrte sjednice Županijske skupštine, HDZ Zagrebačke županije uputio je priopćenje za javnost u kojem ističe kako je zbog nezadovoljstva načinom rada, odnosno nerada, te brojnih propusta u vođenju Skupštine, danas, 29. studenog 2017. godine, formirana nova većina u skupštini Zagrebačke županije.

HDZ navodi kako je očito zbog straha od gubitka „fotelje“ predsjednik Skupštine Mihael Zmajlović povukao „očajnički“ potez i pripremljenu sjednicu na kojoj se trebalo raspravljati o proračunu za 2018. godinu odgodio sat i pol prije zakazanog početka.

“Od proračuna , g. Zmajloviću su očito važniji osobni interesi – a nemuštim i „amaterskim“ objašnjenjem odgode sjednice, potvrdio je ono zbog čega su se vijećnicima HDZ-a pridružili i HNS, Bandić Milan Stranka rada i solidarnosti 365, HSLS, Hrvatska stranka umirovljenika te nezavisni vijećnici”, priopćili su iz HDZ-a, najavivši kako će budući predsjednik Skupštine iz redova novoformirane većine biti njihov Damir Mikuljan. On je najavio kako će od župana Stjepana Kožića zatražiti izvanrednu sjednicu.

„Dosta je bilo više čuvanja fotelja, vrijeme je da se krene s radom! Ne možemo više stajati prekriženih ruku i čekati vladajuće, dok kapitalni projekti za građane Zagrebačke županije stoje na mjestu. Prikupili smo 26 potpisa i već sutra podnosimo Ministarstvu uprave zahtjev za nadzor zbog odgađanja sjednice. Također, sutra ćemo uputiti i zahtjev Županu Zagrebačke županije za sazivanjem izvanredne sjednice, što je on dužan u roku od 15 dana i napraviti“ rekao je Mikuljan.

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Dražen Barišić javno je pozvao župana Stjepana Kožića, kao i Mihaela Zmajlovića na odgovornost prema građanima Županije.

„Pred nama je donošenje proračuna, stoga molim Župana za razboritost i odgovornost prema javnim financijama i prema svim našim stanovnicima. Nedopustivo je i neodgovorno odgađati pripremljenu sjednicu uz objašnjenje koje sadrži doslovno samo jednu rečenicu  – Sjednica se odgađa zbog produljenja roka savjetovanja s javnošću!“, poručio je Barišić.