Prijava

Vaša prijava

FOTO Pogledajte kako su učenici i učitelji proslavili Dan škole Nikole Hribara i proveli humanitarni projekt ‘Zajedno za ljubav’


Brojnim izložbama, plesovima, recitacijama, kvizovima i igrama, učenici i učitelji proslavili su Dan škole Nikole Hribara, čija je ovogodišnja tema bila ‘Zagrlimo svijet‘. Sami su osmislili i proveli humanitarni projekt ‘Zajedno za ljubav‘, u suradnji s Papinskim misijskim djelima u RH.

“Ideja o zajedničkom projektu rodila se nakon posjeta velečasnog Antuna Štefana, ravnatelja Papinskih misijskih djela u RH u listopadu ove godine. Učenici su na satu vjeronauka izrazili želju da na neki način konkretnije pomognu svojim vršnjacima u dalekoj Africi , a konačni dogovor je bio da će sudjelovati u izgradnji mosta u DR Kongu i tako pomoći našem najstarijem misionaru fra Iliji Barišiću , a nisu zaboravili ni svoje prijatelje iz škole kojima je pomoć potrebna”, kažu iz škole.

Marijana Pečar, čije dvoje djece pohađaju školu Nikole Hribara, ističe kako je rođendanska priredba bila poučna i zabavna.

“Ovaj put za mene je još posebnija budući da su sudjelovali moja kći koja je u 3. razredu i moj sin prvašić. Djeca su zajedno sa učiteljicama i roditeljima marljivo i s veseljem radila cijeli studeni, pa je oduševljenje gledatelja očekivano a dugi pljesak na kraju zaslužena nagrada za uloženi trud “, riječi su ponosne mame Marijane.

“Dugo smo i naporno vježbali s našim učiteljicama. Svaki dan smo se dogovarali kako bi naš nastup bio što bolji. Bilo je i puno smijeha i zabave. I danas smo sve izveli fantastično. Sada ćemo se zasluženo počastiti”, kazala je Marijanina kćer Lucija.

Ravnatelj škole Stjepan Maravić zahvalio se učiteljima i roditeljima, a sa svim ‘malim’ izvođačima bio je iznimno ponosan.

„Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo biti ravnateljem škole koja s ovako mnogo truda i događanja obilježava svoj dan – naš Dan škole. Ponosan sam na sve učenike i učenice, učitelje i učiteljice kao i roditelje čija suradnja je neprocjenjiva. Zahvaljujem im se i upućujem samo riječi pohvale. Svima skupa želim da prosinac provedemo u toplini blagdana, ljubavi i zajedništva što nam je poručila naša priredba“, rekao je Maravić.

Galerija fotografija: