Prijava

Vaša prijava

Svečanom akademijom obilježen Dan grada


Povodom Dana grada u Pučkom otvorenom učilištu održana je svečana akademija. Bila je to odlična prigoda da se napravi kratka retrospektiva urađenog u Velikoj Gorici, ali i najave novi projekti. Gradonačelnik Dražen Barišić podsjetio je prisutne kako je u proteklom razdoblju velikim investicijama poput novog Putničkog terminala, zgrade Hrvatske pošte, projekta Aglomeracija i gradnje mreža auto-cesta i brzih cesta na goričkom području investirano više od 4 milijarde kuna.

„U proteklom mandatu napravili smo ono što nije uspjelo ni jednom gradu u Hrvatskoj – u tom razdoblju izgradili smo u potpunosti dva nova vrtića i proširili kapacitet još jednoga, sve to uz smanjenu cijenu roditeljske subvencije za predškolski odgoj i obrazovanje“, istaknuo je gradonačelnik.

13.12.2017. Velika Gorica – Svečana akademija. Foto: Petra Rožić/Cityportal.hr

Dodao je, kako sljedeće godine kreće izgradnja mosta preko kanala Sava – Odra, nastavak pune rekonstrukcije Porinove ulice te gradnja još jednog prometnog kružnog toka, onog na raskrižju Kolodvorske i Ulice Ljudevita Posavskog. U prvoj polovici sljedeće godine trebao bi biti izgrađen i gradski bazen.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Velike Gorice Neven Karas ponosan je što je Velika Gorica usvojila visoke političke standarde, koji su postali neupitna praksa.

„Danas nam je, u aktualnom političkom i gospodarskom životu Lijepe naše, potrebno zajedništvo svih političkih snaga, svih građana kako bi ne tako davnu tešku gospodarsku krizu prebrodili do kraja i kao samostalna država počeli se normalno gospodarski, ali i razvijati u svim drugim segmentima osobnog i javnog života. Naša Velika Gorica mora biti iznad ponekad nerazumljivih stranačkih podjela, iznad životnih svjetonazora na koje u demokratskom društvu imamo pravo, ali koji nas ne smiju slabiti već nas, nadopunjujući se, moraju jačati i obogaćivati“, poručio je Karas.

13.12.2017. Velika Gorica – Svečana akademija. Foto: Petra Rožić/Cityportal.hr

Najzaslužnijim pojedincima i udrugama dodijeljena su javna priznanja Grada Velike Gorice, a ispred laureata govorio je velečasni Đuro Sabolek, dobitnik Povelje Grada Velike Gorice za životno djelo.

„Priznajem, nisam zaslužio ovu nagradu. Imao daleko vrjednijih od mene, pogotovo među subraćom svećenicima. Svećenik kao pojedinac na terenu je ništa, ali kao zajednica možemo učiniti puno. Hvala mojim poglavarima i mojoj subraći svećenicima za 42 godine u kojima su me pratili molitvom i savjetom, a kad je bilo potrebno i opomenom. Hvala im. Ponosan sam što je ovdje i troje ljudi iz moje župe“, rekao je Sabolek.

13.12.2017. Velika Gorica – Svečana akademija. Foto: Petra Rožić/Cityportal.hr

Povelju Grada Velike Gorice za životno djelo, uz njega, dobio je i Ivan Mišerić. Nagradu Grada Velike Gorice s likom Franje Lučića dobili su Zdenko Ilečić, Vladimir Cvetnić, Goranu Kovačiću i DVD-u Ribnica. Nagradu Grada Velike Gorice „Krčka vrata“ dobili su Ružica Rašperić, Stjepan Vrban i Suzana Klapšec Macenić. Nagradu Grada Velike Gorice s likom Nikole Škrlca Lomničkog dobila je Zlatica Krznarić, „Zlatnu turopoljsku podgutnicu“ Maraton klub Velika Gorica, a „Turopoljsko srce“ dodijeljeno je Daliji Zubek.

Galerija fotografija


Natjecanje - šah za učenike osnovnih škola