Prijava

Vaša prijava

Oprez! Prevaranti se predstavljaju kao djelatnici HZZO-a i obilaze kućanstva


Iz Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje upozorili su građane da ne nasjedaju na pokušaje prijevare od strane prevaranata koji se predstavljaju kao njihovi djelatnici i obilaze kućanstva te naplaćuju dugovanja dopunskog zdravstvenog osiguranja na licu mjesta. Naime, cilj im je uvjeriti osiguranike kako će uštedjeti na dodatnim troškovima suda i ovrhe te se domoći njihovog novca.

„Nakon čitavog niza upozorenja ovih dana smo ponovo dobili dojavu naših osiguranika kako na području Vinkovaca nepoznata osobe obilazi domove građana lažno se predstavljajući kao djelatnik HZZO-a i naplaćuje dugovanja dopunskog zdravstvenog osiguranja. Ističemo da djelatnici HZZO ne obilaze kućanstva i ne potražuju dugovanje za dopunsko zdravstveno osiguranje, već se radi o lažnom predstavljanju i upotrebi imena HZZO-a bez ikakve osnove i u svrhu obmanjivanja osiguranih osoba“ poručili su iz Zavoda.

Objasnili su kako se poslovi koji se tiču ostvarivanja prava na obvezno zdravstveno osiguranje i poslove dopunskog zdravstvenog osiguranja obavljaju isključivo na lokacijama ispostava i područnih službi, a ne na kućnim adresama.

„Osim što naši djelatnici ne obilaze osigurane osobe u svrhu naplate potraživanja dopunskog zdravstvenog osiguranje, ne bave se ni preporukom i prodajom bilo kakvih zdravstvenih usluga, proizvoda i slično. Građane koji se nađu u spomenutoj situaciji pozivamo da pokušaj prijevare prijave policiji“, dodali su iz HZZO-a.