Prijava

Vaša prijava

FOTO Dubrava senzacija, Cibona podbacila


Dvodnevni božićni košarkaški turnir kadeta u organizaciji Košarkaškog kluba Gorica u Gradskoj sportskoj dvorani završen je jučer utakmicama za plasman. U finalnom susretu dogodilo se veliko iznenađenje, ali samo za one koji nisu bili u dvorani. Dubrava (samo 9 igrača) odigrala je utakmicu hrabro protiv favorizirane Cibone i njena pobjeda je posve zaslužena.

Početkom posljednje četvrtine igrači trenera Srećka Medvedca imali su prednost od 10 poena (70:60) i to je već dalo naslutiti da je neočekivani rasplet na pomolu. Cibona se uspjela vratiti i čak povesti (79:80), Roman Čimbur (odličan tijekom cijele utakmice) tricom vraća vodstvo (82:80). U dramatičnoj završnici Škarica s dva slobodna bacanja izjednačuje, Valentin Kos je u prodoru neumoljiv (84:82), M. Majić vraća rezultat u ravnotežu (84:84). Igrači Dubrave, za razliku od svojih suparnika, ne griješe u posljednjoj minuti, tako da F. Kos i Jan Grabovac postižu koševe za konačnu pobjedu i zasluženi trijumf na turniru.

Utakmicu za 3. mjesto Zadar je protiv Gorice glatko riješio u svoju korist, kao i Posušje kontra Zapada u susretu za 5. mjesto. Gosti iz BiH-a ostavili su vrlo ugodan dojam svojim igrama, manjka im malo više mirnoće u građenju napada. Gorica u svojim redovima ima najboljeg strijelca turnira.

Tri prvoplasirane momčadi nagrađene su medaljama, a pobjedniku je pehar uručio Mirko Matić, predsjednik KK Gorica. Igrači izabrani u ‘petorku turnira’ nagrađeni su spomen medaljama, a MVP turnira (najkorisniji igrač) Valentin Kos dobio je specijalnu nagradu.

Cjelokupni posao za zapisničkim stolom obavili su: Bruno Mikolaš (zapisničar), Ante Jukić (mjeritelj vremena) i Domagoj Barišić (mjeritelj 24”). Sudili su Majcun, Ljolje, Muhvić, Rogić i Čačić.

Galerija fotografija

Božićni košarkaški turnir kadeta

Skupina A  KK Zapad (Zagreb) – KK Dubrava (Zagreb) 73:100, KK Gorica – KK Dubrava 64:75, KK Gorica – KK Zapad 57:41.

Skupina B  KK Zadar – KK Cibona 74:86, KK Posušje (BiH) – KK Cibona 60:73, KK Posušje – KK Zadar 58:60.

Za 5. mjesto: KK Posušje – KK Zapad 68:53.

Za 3. mjesto: KK Zadar – KK Gorica 83:50.

Finale: KK Dubrava – KK Cibona 88:84.

Najbolja petorka: Valentin Kos, Ivan Dadić (oba KK Dubrava), Roko Prkačin (KK Cibona), Edis Korman (KK Zadar) i Stjepan Škara (KK Gorica).

MVP turnira: Valentin Kos (KK Dubrava).

Najbolji strijelac: Stjepan Škara (KK Gorica).

KK DUBRAVA: Ivan Dadić, Gabrijel Max Herjavić, Fran Cvitanović, Valentin Kos (cap.), Petar Križanović, Jan Grabovac, Roman Čimbur, Marin Sinčić i F. Kos. Trener: Srećko Medvedec.