Prijava

Vaša prijava

FOTO ”Božić u Kurilovcu” u svečanom ozračju


Manifestacija ”Božić u Kurilovcu” posvećena velikom kršćanskom blagdanu Božiću kojim se slavi rođenje Isusa Krista održana je u organizaciji Etno udruge Kurilovec, DVD-a Kurilovec i Vijeća Gradske četvrti Kurilovec. Posjetitelje u Vatrogasnom domu u Kurilovcu pozdravila je predsjednica Etno udruge Kurilovec Ana Plehinger koja je i vodila priredbu.

Na početku je Marija Odrčić govorila svoju pjesmu posvećenu Božiću, a onda je Mješoviti zbor Hrvatskog pjevačkog društva (HPD) otpjevao dvije skladbe (”Hajdmo, hajdmo” i ”Veseli se, majko Božja”). Slijedio je Dječji zbor Zlatni cifreki (Christmas is a time to love, ”Kesni sneg”, ”Oj pastiri”) i Mješovita vokalna skupina Stari pajdaši HPD-a Kučani (”Kad zvijezda divna”, ”Stan’te dečki, zorja je”, ”Božji sin”).

U drugom bloku Zlatni cifreki su izveli ”Sretan Božić svakome” i ”Bijeli Božić”, a Mješoviti zbor je otpjevao tri skladbe (”Raduj se, o Betleme, ”U se vrijeme godišta” i ”Oj pastiri, čujte novi glas”). Glazbeni dio priredbe završio je Vokalni ansambl Zlatne godine pod ravnanjem Siniše Beloševića (”Marija majka se trudi”, Pravice ni” i ”Tiha noć”).

Predsjednik Plemenite opčine turopoljske Juraj Odrčić imao je čast čestitati svima Božić prigodnim brojanicama (Božična čestitka z Kurilovca) te podijeliti glazbenicima simbolične darove i zahvalnice za sudjelovanje na manifestaciji. Glazbeni finale bila je zajednička izvedba, glazbenika i publike (svi su ustali sa svojih mjesta), božićne pjesme ”Radujte se narodi”. Nakon toga uslijedio je zajednički domjenak i druženje uz Vinogradarski bend.

Galerija fotografija