Prijava

Vaša prijava

Vlada dodijelila sredstava za ublažavanje posljedica elementarnih nepogoda


Zagrebačka županija iz proračuna Republike Hrvatske dobit će skoro 4 milijuna kuna za ublažavanje posljedica elementarnih nepogoda nastalih u 2017. godini. Od ukupne svote, Grad Velika Gorica dobit će najveći dio, odnosno 810 tisuća kuna. Ukupno prijavljena šteta prijavljena u Zagrebačkoj županiji od mraza, tuče, olujnih i orkanskih vjetrova i suša u 2017. godini iznosi 95.982.675,86 kuna.

„Pomoć se daje u postotku od potvrđene štete na obrtnim sredstvima u poljoprivredi u postotku od 5,4 potvrđene štete što iznosi za Zagrebačku županiju ukupno 3.850.883 kuna. Za stambeno građevinske objekte fizičkih osoba u postotku od 21 od potvrđene štete što iznosi za Zagrebačku županiju 95.517 kuna. Za komunalnu i cestovnu infrastrukturu u postotku od 21 od potvrđene štete što iznosi za Zagrebačku županiju 28.493 kuna“, poručili su i Županije.

Ova odluka donesena je sjednici Vlade održanoj 28. prosinca prošle godine, a sredstva su namijenjena proizvođačima i fizičkim osobama iz osam gradova i 15 općina s područja Zagrebačke županije te za Županijsku upravu za ceste. Gradonačelnici i načelnici su dužni odmah po prijemu sredstava pomoći, isplatiti ih krajnjim korisnicima.