Prijava

Vaša prijava

Niti Velikogoričani više neće svakodnevno strahovati vozeći se ovim mostom


Cesta je potpuno uređena u ljeto prošle godine, ali svi ostali dijelovi zagrebačkog Mosta slobode ostali su isti kakvi su bili kada su napravljeni prije 59 godina. Dosad su već padali blokovi, letjeli rubnjaci, a pucala je i ograda.

Na proljeće bi se trebalo u njega uložiti 19 milijuna kuna, a tvrtka koja dobije natječaj raspisan prije tjedan dana morat će obnoviti nogostup, ograde i vijence mosta, piše Večernji.hr

“Pješačke i revizione staze, betonski vijenci, pješačke čelične ograde, rubnjaci, slivnici i oštećena mjesta sjevernog i južnog pristupnog vijadukta mosta…”, opisuje se u natječaju na čemu će se sve raditi. Predviđa se i rušenje starih te izrada novi pješačkih staza, obnova čeličnih pješačkih ograda, zamjena rubnjaka s pedeset centimetara asfalta na kolniku i sanacija šest lokalnih hrđom oštećenih mjesta na lukovima mosta.

Također, na Mostu slobode obnovit će se strop sjeverne i južne upornjačke prostorije tako da će se ukloniti asfalt, sanirati betonska površina ispod asfalta, postaviti hidroizolacija i sloj betona. A sve to, stoji u natječaju, treba se raditi tako da se promet mostom minimalno prekida. Točnije, za vrijeme sanacije vrijedit će privremena regulacija na dva umjesto na četiri prometna traka. To će značiti i dodatne prometne gužve na širem području Bundeka u trajanju nekoliko mjeseci.

 

 

 


RASPORED UTAKMICA

Petek na Gorice: sudjelovali mali poduzetnici 4.b razreda