Prijava

Vaša prijava

Kučani u subotu slave Dan mjesta


Mještani Kuča ipak će obilježiti Dan mjesta potvrdio nam je Mirko Berković, potpredsjednik Vijeća Mjesnog odbora Kuče. Naime, iako je na Facebook profilu Mjesnog odbora najavljeno kako neće biti obilježavanja Dana mjesta, ipak je pripremljen prigodan program. Za dezinformiranje javnosti Berković krivi opozicijske vijećnike.

„Oni su to započeli kao da bude nešto, a onda je oporba sve to izignorirala. Na stranicama su objavili da se Svečana sjednica Vijeća Mjesnog odbora odgađa, kao i obilježavanje Dana našeg mjesta povodom svetih Fabijana i Sebastijana. Oni su protuzakonito napravili svoju stranicu, koja je od jučer ukinuta“, rekao nam je Berković.

Obilježavanje Dana mjesta Kuče počinje u petak u 19,30 sati nastupom OSS-a Buševec koji će izvesti predstavu „Svoga tela gospodar“.

U subotu u 19 sati održat će se svečana sjednica Mjesnog odbora Kuče nakon, koje će biti svečana večera uz nastup HPD-a Kučani.

Svečanu sjednicu vodit će potpredsjednik jer u ovom trenutku nema Vijeće nema predsjednika, s obzirom na to da je Zdenko Zagorac podnio ostavku na prošloj, doduše prekinutoj sjednici. Interesantno je i to kako članovi opozicijski vijećnici još nisu dobili poziv na njegovu svečanu sjednicu.

„Mi ni ne znamo što se događa, jer sve što se počelo dogovarati stalo je kako je gospodin Zagorac dao ostavku. Niti smo pozvani na sjednicu, niti smo upoznati, a nismo dobili niti zadatke uz organizaciju“, objasnila nam je Helena Brašić, nezavisna vijećnica.

Naime, upravo na prošlotjednoj sjednici trebalo su biti dogovoreni detalji vezani uz organizaciju proslave, ali sjednica je završena prije no što je ta točka došla ne red. Iako uvjeti održavanja proslave i nisu baš „najidealniji“, izgleda da će je ipak biti, a mještani će dobiti priliku da proslave Dan svoga mjesta.


Molitvom za jedinstvo kršćana

Hribarova Filmska družina dobila novčana sredstva