Prijava

Vaša prijava

Policija napisala 36 kazni zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa


Tijekom vikenda na goričkom području zabilježeno je 68 prometnih prekršaja. Policija je pojačano nadzirala korištenje sigurnosnog pojasa, dječjih autosjedalica i mobitela. Napisano je 36 prometnih kazni zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, kao i jedna zbog nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje.

Dvadeset pet vozača prekoračilo je dozvoljenu brzinu, dvoje je vozilo u alkoholiziranom stanju, a pet ih je svoje vozilo nepropisno parkiralo.

Učestale akcije prometne policije na goričkom području dovele su do značajnog pada broja prometnih nesreća, a što je najvažnije broja poginulih u teškim prometnim nesrećama.

„Namjera nam je kod vozača potaknuti pozitivna ponašanja u prometu, a u cilju smanjenja broja prometnih nesreća s najtežim posljedicama gdje je najčešći uzrok alkohol i nepropisna brzina kretanja vozila, kao i nepoštivanja prometnih propisa od strane vozača. Prometne nesreće s najtežim posljedicama je jedan od uzroka nevezanje sigurnosnog pojasa, naročito u prometnim nesrećama u kojima dolazi do prevrtanja vozila i ispadanja vozača ili putnika, kojom prilikom dolazi najčešće sa smrtnim ishodom“, poručili su iz Policijske postaje Velika Gorica.


Otvoreno prvenstvo VSŽ