Prijava

Vaša prijava

STIŽE NAGLO ZAHLADNJENJE Hoće li snijeg napokon zabijeliti Goricu? Za Cityportal prognostičar Tomislav Kozarić


Rijetko koje zime snijeg niti u prosincu niti u siječnju nije zabijelio Veliku Goricu i Turopolje, ali upravo nam se to događa ove sezone. Sinoptičke karte pokazuju kako promjena vremena ipak stiže te bi sam početak veljače trebao biti obilježen snijegom. Prognostičar Državnog hidrometeorološkog zavoda Tomislav Kozarić ističe kako će u noći s četvrtka na petak naglo zahladnjeti. Temperatura će pasti i za 15 stupnjeva.

„Dnevna temperatura u četvrtak će dosegnuti i 13 Celzijevih stupnjeva, dok će se tijekom noći spustiti ispod nule. Upravo se u noći na petak očekuje manja količina snijega, u pitanju je nekoliko centimetara. Nakratko će zabijeliti Veliku Goricu, dok bi se dulje mogao zadržati u Vukomeričkim goricama“, kaže Kozarić.

U subotu će dodatno zahladnjeti, a temperatura će se u ranim jutarnjim satima spustiti šest stupnjeva ispod nule. Hladno vrijeme zadržat će se i u nedjelju.

„Iznad naših krajeva za vikend prolazi hladna fronta. Oborina neće biti. Imamo naznake da će početkom idućeg tjedna prolaziti nova ciklona koja bi mogla donijeti i novi snijeg“, dodao je prognostičar.

Izvor: DHMZ