Prijava

Vaša prijava

Perkov će otkriti kako se uspio popeti na najviši azijski vulkan


Ekspedicija „From sea to summit – Damavand 2017“ projekt je našeg visokogorskog planinara i putopisca Mateja Perkova, koji se od obale Kaspijskog mora uspio popeti na najviši azijski vulkan, visok 5671 metar. O svom pothvatu govorit će 13. veljače od 19 sati u Gradskoj vijećnici Pučkog otvorenog učilišta.

Foto: Matej Perkov/Facebook

Drevna Perzija putniku namjerniku kazuje mnogo priča, ali najčuvenija od svih je ona o susretljivosti i dobroti njenih stanovnika. Na svom putu koji je počeo od pješčane plaže Matej je prolazio kroz džunglu, polja riže, planine i veličanstveni kanjon Haraz. Iskusio je ritam milijunskog Teherana, degustirao lokalne specijalitete i spoznao zašto Iranci posebno simpatiziraju Hrvate. Sve to i još mnogo više predstavit će na svom predavanju uz mnoštvo atraktivnih fotografija.

Predstavit će i svoju novu knjigu „Želim dotaknuti nebo“, u kojoj je na tristotinjak stranica uz mnoštvo zanimljivih fotografija, ispričao svoje viđenje planinske romantike. Ljubitelji putopisa s tematikom planinarstva i outdoor sportova uživat će u ovom štivu koje će ih ponukati da razmisle o svemu onom što će ih obogatiti svaki put kada odluče svoje vrijeme provesti u prirodi.


Natjecanje iz Biologije

FOTO Sigurna pobjeda Tigra lidera Lige