Prijava

Vaša prijava

Načelnici i gradonačelnici na radnom sastanku sa županom


Gradonačelnike i načelnike Zagrebačke županije primio je danas na radnom stastanku župan Stjepan Kožić sa suradnicima. Na prvom ovogodišnjem sastanku dogovarali su model sufinanciranja kupnje udžbenika za sve učenike osnovnih škola u županiji te o Planu gospodarenja otpadom, razvoju infrastrukture širokopojasnog pristupa, projektu “Regionalni vodoopskrbni sustav Zagrebačke županije – Zagreb Istok” te projektu rekonstrukcije javne rasvjete.

Foto: Zagrebačka županija

Zagrebačka županija sufinancirala bi nabavu udžbenika za sve učenike osnovnih škola sa 60 posto dok bi ostalih 40 posto sufinancirali gradovi i općine. Osim županije i grada ili općine, sporazum o zajedničkom financiranju potpisale bi i škole te bi na taj način knjige postale njihovo vlasništvo.

“Temeljem amandmana u proračunu Zagrebačke županije za nabavu udžbenika je osigurano 12 milijuna kuna i s tim iznosom županija može sudjelovati sa 60 posto u nabavi osnovnog paketa udžbenika. Na gradovima i općinama sada je zadatak da izračunaju koliki je to trošak za njihove proračune, a onda zajednički moramo razraditi operativu”, rekao je župan Kožić.

Govorilo se i o izgradnji širokopojasne infrastrukture kojom bi svim kućanstvima bio omogućen pristup internetu minimalne brzine 40 MB/s. Uskoro se očekuje objava poziva resornog ministarstva za dostavu projekata koji će se financirati EU sredstvima stoga je župan apelirao na nositelje projekata da poziv dočekaju spremni.

Foto: Zagrebačka županija

PRVENSTVO ŠKOLE U ŠAHU