Prijava

Vaša prijava

Snijeg otežava promet, a ponegdje je opasnost od poledice


Snijeg otežava promet u Istri, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Lici te Gorskom kotaru. Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na cestama u Gorskom kotaru, Lici i dijelu sjeverozapadne Hrvatske, uključujući državnu cestu DC1 na dionici Vaganac -Korenica-Udbina-Gračac-Knin, DC3 Gorski kotar između Zdihova i Kikovice i autocestu A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo i Kikovica, javlja HAK.

U sjeverozapadnoj Hrvatskoj obavezna je zimska oprema, a promet zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na državnoj cesti Lučko (A1) – Stupnik; Horvati-Pavučnjak, GP Bregana Naselje-čvorište Sveta Nedelja (A3).

Trenutačno nema prohodne ceste za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz unutrašnjosti prema Rijeci i obratno.

Zbog niskih temperatura moguća je poledica na vlažnim dijelovima kolnika u unutrašnjosti. Vozačima HAK savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i ne kreću na put bez zimske opreme.

 


Županijsko natjecanje iz informatike Infokup 2018.