Prijava

Vaša prijava

Više od 2600 mladih Goričana pogledat će filmove različitih kategorija i žanrova te o njima raspravljati


Udruga „Djeca susreću umjetnost“ i Pučko otvoreno učilište i ove godine realiziraju „Sedmi kontinent“, program filmske kulture za djecu i mlade na području Grada Velike Gorice i susjednih općina. Programom je obuhvaćeno šest odabranih filmova različitih kategorija i žanrova za predškolski uzrast i za polaznike osnovnih škola, primjerenih svim uzrastima od 1. do 8. razreda. Lani je na taj način filmove pogledalo preko 2.600 djece.

„Sedmi kontinent je program razvijanja filmske pismenosti koji prije svega želi pridonijeti odgajanju osviještenih mladih gledatelja koji kritički promišljaju o filmovima i o njima raspravljaju, ali i program koji pomnim odabirom filmova promiče odgojne vrijednosti slobode, tolerancije, nenasilja, solidarnosti i antirasizma”, kaže Vesna Gjurković iz Pučkog otvorenog učilišta.

Projekciju svakog filma prati uvod, razgovor djece s filmskim redateljem, glumcem, scenaristom ili kritičarom, kao i filmske radionice i analize. Odgajatelji, učitelji i nastavnici dobivaju edukativne materijale pomoću kojih mogu samostalno provoditi satove medijske kulture, koristeći primjere iz određenog filma.