Prijava

Vaša prijava

Nogometaši Mraclina u dolini Neretve


Kako u Mraclinu nogomet igra Opuzenac Luka Kapović koji je prošao sve nogometne uzraste u Neretvi, te na na njegov prijedlog odigrana je pripremna utakmica četvrtoligaša Metkovića i Mraclina člana 1. ŽNL na stadionu Iza vage u Metkoviću.

Nk Mraclin. Foto: arhiva NK Mraclin

Gostovanje nogometaša Mraclina u dolini Neretve pojasnio je predsjednik kluba Goran Vukašinec.

Nakon predivnog završetka jeseni, mraclinski seniori su održali nekoliko nezaboravnih druženja u kojima se jačao timski duh, prepričavale jesenske anegdote i smišljale nove proljetne akcije. Bilo je tu mnogo šale, dobrih, ali i nestvarnih ideja. U tome trenutku jedna od nestvarnih činila se ona našeg igrača Luke Kapovića, a odnosila se na gostovanje našeg kluba u njegovom rodnom kraju. U prvi mah činilo se to nemogućim, no kako to biva „lud pametnom ne vjeruje“ i naša ekspedicija na čelu sa Lukom, trenerom Vladom i Upravnim odborom krenula je u realizaciju ovog projekta. Na put smo krenuli u petak 9. veljače u popodnevnim satima, a tijekom cijelog putovanja vladala je prava atmosfera koja nas je krasila krajem ove jeseni, pokoje piće, puno pjesme, radosti i veselja. U Metković smo stigli navečer oko 22 sata. Smjestili smo se u vrhunski hostel Livia nakon čega je dio ekspedicije predvođen Upravnim odborom nazočio Bijelo-plavoj noći NK Neretve gdje su izmijenjeni darovi te planiran možebitan uzvrat kluba iz doline Neretve u turopoljsku ravnicu tijekom godine.

 

Nk Mraclin. Foto: arhiva NK Mraclin

 

U subotu je odigrana pripremna utakmica. Nakon utakmice je uslijedio kratki odmor te večera. Večer je za sve bila slobodna, neki su je iskoristili za spavanje, veći broj za druženje do rano jutarnjih sati. U nedjelju nakon ručka krenuli smo na put kući. Na putu smo stali na odmorištu Krka Belvedere gdje nas je dočekao Dragan Pavić, šogor našeg trenera Vlade, koji nas je počastio finim odojkom, a vlasnik odmorišta Ivan Kovilić počastio pićem i kolačima. Pomalo umorni, ali prepuni dojmova oko 19 sati stigli smo u Mraclin.

 

Nk Mraclin. Foto: arhiva NK Mraclin

Osim igrača i trenera na putu s nama su bili članovi uprave i sportski prijatelji: Ivan Ban, Igor Kovačić, Zvonimir Fabijančić, Dragan Jakovljević, Martin Štuban, Luka Cvetnić i Otto Babić.

 

NERETVA – MRACLIN 5:1
METKOVIĆ. Gradski stadion Iza vage.

STRIJELCI: 1:0 – Raguž, 1:1 – J. Domitrović, 2:1 – Prce, 3:1 – A. Batinović, 4:1 – Brečić, 5:1 – Jerković.

NERETVA: Ivanović, Babić, Puljić, D. Batinović, Kaleb, Dodig, Brečić, Prce, Raguž, Jerković, A. Batinović (još su igrali: Obradović , D. Marušić, Manenica, Čupić, Petrić, Primorac i I. Marušić). TRENER: Goran Galov.

MRACLIN: Dražić, Starčević, J. Domitrović, Čičak, Đurašin, Kapović, Onić, Bobesić, Jakovljević, Popović, A. Domitrović (još su igrali: Petravić, Ćevid, M. Kos). TRENER: Vlado Horvat.

 

Nk Mraclin. Foto: arhiva NK Mraclin

 

Fizički spremniji domaći igrači čitav tijek utakmice dominirali su terenom što su kapitalizirali sa pet pogodaka u mreži Mraclina. Imao je i Mraclin par neiskorištenih prilika i jednu vratnicu, najljepši trenutak utakmice bio je kada je Josip Domitrović postigao pogodak za poravnanje Mraclina, iz slobodnog udarca je sa nekih dvadesetak metara pogodio preko živog zida u suprotni golmanov kut.